Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Διακοπές στην Ελλάδα και στα όμορφα χωριά της

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στις αυθόρμητες χαλαρά σκέψεις που δίνουν την ευκαιρία τα όμορφα Ελληνικά χωριά και συγκεκριμένα ένα από τα ομορφότερα που βρίσκεται στόν νομό Πέλλας.

Γνωστό σε όλους το χωριό Όρμα Αριδαίας σε ταξιδεύει με ένα βλέμμα μέσα στην μαγεία του πράσινου και στον ήχο του νερού που ακούγεται παντού να σε δροσίζει μέσα στο καυτό καλοκαίρι .

Ταξίδι ψυχής γίνεται από την πρώτη στιγμή η Όρμα με τα χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια να κρέμονται από παντού και να καλωσορίζουν τους επισκέπτες.
Ένα μοναδικό προνόμιο ομορφιάς και φιλοξενίας που μόνο τα Ελληνικά χωριά γνωρίζουν τον τρόπο και το μυστικό.

Σπίτια παραδοσιακά σε γωνίες μοναδικές εκθέτουν απλόχερα το μεράκι και ζωγραφίζουν με λεπτομέρεια τους απίστευτα μοναδικούς κήπους αλλάζοντας την διάθεση .

Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής νιώθεις να κυριαρχεί έτσι όπως τα γέρικα πλατάνια γέρνουν αδιάφορα μέσα στον χρόνο με μόνο στόχο όποιος κάθεται στην σκιά τους να μπορεί να δίνει τόπο στα όνειρα και στην Ελπίδα μιας καινούργιας ημέρας.

Κάτοικοι εργατικοί και ήρεμοι ζούνε ένα διαφορετικό καλοκαίρι από αυτό των πολλών.

Τρέχουν να προλάβουν και να ξεκρεμάσουν από τα γεμάτα οπωροφόρα δέντρα ροδάκινα δαμάσκηνα ακτινίδια και κάθε είδους ευλογημένου καρπού .

Τα μικρά τρακτέρ τρέχουν στους δρόμους με γεμάτες τις καρότσες φρούτα για την αγορά.

Και κάπου μέσα σε όλα αυτά ακούγεται η φωνή του ταχυδρόμου.

Ο χτύπος της καμπάνας για την εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Οι φωνές του χωριού.

Ένα μοναδικό τοπίο στην Όρμα έτσι όπως γέρνει αργά το δειλινό.

Το επιβλητικό Καϊμακτσαλάν ρίχνει προστατευτικά την ασυνήθιστη σκιά του.

Η μεγάλη πλατεία γεμίζει κόσμο.

Ο ήχος από τον δρόμο του ποταμού γίνεται τραγούδι και μουσικη έτσι όπως τα χάλκινα στέλνουν νότες παράδοσης στις ανθισμένες βιγόνιες σήμα κατατεθέν του χωριού.

Ατέλειωτα μονοπάτια που μοιάζουν με παλιά Ελληνική ταινία και φορές πάλι μια εγκατάληψη που δεν θα έπρεπε.

Το ποτάμι συνεχίζει τον παλιό του σκοπό.

Η Όρμα σε ταξιδεύει στους ήχους του νερού και σου θυμίζει την Αγάπη στο περιβάλλον έτσι όπως πρέπει να την νιώσουν μια μέρα όλοι οι Άνθρωποι.






























.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.