Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 29/7/2023, 10:34 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (28 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να αποβιβάζει από το όχημα που οδηγούσε, 9 αλλοδαπούς, από τους οποίους 5 ανήλικοι, τους οποίους μετέφερε με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του αλλοδαπού.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη χθες (28 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομαδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, το χρονικόA διάστημα από τα ξημερώματα της 27 έως τα ξημερώματα της 28 Ιουλίου, παραβίασε 3 καταστήματα στην πόλη των Σερρών, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.210 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 580 ευρώ. 

Επίσης προσπάθησε να παραβιάσει ακόμη ένα κατάστημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στην κατοχή του και κοντά στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 707 ευρώ και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Ιουλίου 2023), ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 859 έλεγχοι οχημάτων και 1.107 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα από τα οποία:

13 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

2 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις και

1 άτομο για κλοπή.

Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, βεβαιώθηκαν 230 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 3 οχήματα.

Οι δράσεις αυτές, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.