Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 10/6/2023, 1:05 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθησαν 2 άτομα για καλλιέργεια κάνναβης

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθησαν χθες (9 Ιουνίου 2023) το βράδυ στην Ημαθία, 2 ημεδαποί άνδρες για καλλιέργεια κάνναβης.

Σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε πλαστικά τελάρα συνολικά 185 φυτά κάνναβης, το καθένα φυτεμένο σε σακουλάκι φυτωρίου ανάπτυξης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 23 γραμμαρίων και δύο φυτά κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκαν εργαλεία και υλικά που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης που βρέθηκαν στον παραπάνω χώρο.

Hμέρα προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, θα εορτασθεί η «Hμέρα προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε για την επιβράβευση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα θα έχει ως εξής:

Ημαθία:

Ώρα 10.00΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Βέροια.

Κιλκίς:

Ώρα 10.30΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Ναό Αγίων Πέντε και Δέκα Ιερομαρτύρων στο Κιλκίς.

Πέλλα:

Ώρα 09.45΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Έδεσσα.

Πιερία:

Ώρα 11.30΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.

Σέρρες:

Ώρα 10:00΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών.

Χαλκιδική:

Ώρα 10.30΄: Δέηση υπέρ απόστρατων αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο.

Στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 το πρωί στην πόλη των Σερρών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε γραφείο από όπου αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ, 2 τραπεζικές κάρτες και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του παθόντα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών
.


Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα αφαίρεσαν από κοινού, από περιοχή της Πέλλας, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες. Η μία κλεμμένη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και 4 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα στις Σέρρες, αφαίρεσαν από κοινού δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κρυμμένες καλά, σε σημείο με πυκνή βλάστηση και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Συλλήψεις για κλοπές

-Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε γραφείο Ιερού Ναού, από όπου αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε προσωπικά έγγραφα και 1 κινητό τηλέφωνο. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

- Συνελήφθη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 το βράδυ στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξε τρία καταστήματα στην πόλη των Σερρών, στα οποία προκάλεσε φθορές αξίας 480 ευρώ, ενώ από τα δύο καταστήματα αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.


Εξιχνίαση περιπτώσεων εμπρησμού – φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αρπαγής – απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Στο πλαίσιο μεθοδικής και επισταμένης έρευνας αστυνομικών του Τ.Α. Καλαμαριάς, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών (3) συνολικά ατόμων για διάφορα αδικήματα, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στη Καλαμαριά.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ηλικίας 24 ετών, για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς πρωινές ώρες, στις 30-03-2020, εισήλθε σε κτίριο σχολικού συγκροτήματος και έθεσε φωτιά σε πλαστικό κάδο και κιβώτια με φύλλα χαρτιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές σε δύο χώρους γραφείων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 39 και 43 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας απάτης και απλής συνέργειας σε απόπειρα απάτης.

Αναλυτικότερα, αρχές Νοεμβρίου του 2021 ο 39χρονος με αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε από τον 43χρονο, επιβίβασε γυναίκα, ηλικίας 74 ετών, προκειμένου να την μεταφέρει στην οικία της. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων από την εφορία σε συγγενικό της πρόσωπο, προσπάθησε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ. Η παθούσα αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό και ζήτησε να αποβιβαστεί από το όχημα, όμως ο 39χρονος συνέχισε να την κρατάει στο όχημα τουλάχιστον δύο ώρες, με σκοπό να του παραδώσει τα χρήματα και τελικά την αποβίβασε σε σημείο της πόλης.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέa.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα


Συνελήφθη χθες (9 Ιουνίου 2023) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν 400 πακέτα τσιγάρων και 9 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας εξιχνιάσθηκε κλοπή 50.000 ευρώ από οικία στην Ημαθία

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής, που έγινε τον προηγούμενο μήνα από οικία στην Ημαθία.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και της αδελφής του, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί της 24ης Μαΐου σε περιοχή της Ημαθίας, ο άνδρας έχοντας τη συνδρομή της αδερφής του, η οποία επιτηρούσε σε εξωτερικό χώρο για να τον ειδοποιήσει (τσιλιαδόρος), εισήλθε σε οικία αλλοδαπής γυναίκας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα και ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποίησαν κατά την διάπραξη της κλοπής.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.