Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ένα μοναδικό River πάρτυ από τον Στέφανο Παραστατίδη

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Ένα πολιτικό γεγονός ενδεικτικό της εναλλακτικής προεκλογικής του εκστρατείας, με κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, ήταν το River Party που διοργάνωσε την Κυριακή 30 Απριλίου στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης.

Στην εμβληματική τοποθεσία «Πλατάνια», δίπλα από το ποτάμι, η προσέλευση ήταν μαζική. Πάνω από 500 συμπολίτες μας, παρέες, οικογένειες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως νέοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Στ. Παραστατίδη και απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μεσημέρι Κυριακής με φαγητό, κρασί, μουσική και κουβέντα.

Ιδιαίτερης σημασίας σε περιεχόμενο, προτάσεις και συμπεράσματα υπήρξε η συμμετοχική συζήτηση με θέμα το ν. Κιλκίς -ανά τομέα-, από ανθρώπους με γνώση στο αντικείμενό τους.

Η Χρύσα Καρυπίδου αναφέρθηκε στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε όλους του τομείς της οικονομίας, στην περιορισμένη εξωστρέφεια και στη χαμηλή προσαρμοστικότητα που χαρακτηρίζει σήμερα το νομό Κιλκίς, τονίζοντας ότι αυτή η εικόνα μπορεί να αντιστραφεί με αλλαγή και εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Ο γεωπόνος Βασίλης Ιωαννίδης, δήλωσε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η σύνδεση της πλούσιας βιοποικιλότητας του τόπου με την προβολή του ν. Κιλκίς.

Από την πλευρά της, η Σοφία Κεσίδου μίλησε για τον πολιτισμό ως πράξη αντίστασης. Σε ό,τι αφορά στο Κιλκίς, όπως τόνισε, υπάρχει αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό, το οποίο ωστόσο δεν έχει την απαραίτητη στήριξη σε υποδομές και εμψύχωση.

Η νομικός Ελένη Ξανθοπούλου, αναφέρθηκε στις χρόνιες, απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών που πλήττουν την εικόνα της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών και επεσήμανε την ανάγκη ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου.

Παρεμβάσεις για την εκπαίδευση έγιναν από τους Κώστα Ραμπίδη και Σταύρο Μούσμουλα. Ο μεν πρώτος έκανε αναφορά στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Όπως σημείωσε, αυτή θα μπορούσε να επέλθει μέσα από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, η λειτουργία τους όμως σήμερα δεν το επιτρέπει, καθώς στερείται σχεδιασμού και οργάνωσης. Με τη σειρά του, ο Στ. Μούσμουλας υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί η μεταλυκειακή εκπαίδευση του νομού Κιλκίς (ΔΙΕΚ και ΔΙΠΑΕ) με την τοπική αγορά εργασίας, μέσα από συγκεκριμένες ειδικότητες.

Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα και ο τομέας της υγείας. Ο Δημήτρης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με πρώτο και κυριότερο την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης έθεσε επί τάπητος την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Νοσοκομείου στο Κιλκίς, καθώς, όπως είπε η όποια αναβάθμιση ή ανακαίνιση δεν αρκεί να εκσυγχρονίσει κτίρια του ’30.

Ο Στέφανος Μάλγαρης προέτρεψε τους νέους να συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, ενώ ο Δημήτρης Βαφειάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, που εντοπίζονται κυρίως στην αγροτική οδοποιία.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Στ. Παραστατίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές και δυνατότητες του νομού Κιλκίς, στο ανθρώπινο δυναμικό και στον απαράμιλλο φυσικό πλούτο που διαθέτει, που όμως έχει μείνει αναξιοποίητος. Το Κιλκίς όπως σημείωσε, μπορεί να τα καταφέρει με εξωστρέφεια, συμπερίληψη και ενεργοποίηση της κοινωνίας. «Έξω από τις προσωπικές δυσκολίες και τα προβλήματα πρέπει να κοιτάξουμε τον διπλανό, τον τόπο μας και να ξεκινήσουμε κάτι όμορφο από την αρχή. Το ζητούμενο είναι να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό, ώστε το Κιλκίς να είναι επιλογή και να προσφέρει ευκαιρίες και μέλλον στους νέους», κατέληξε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.