Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Μύρισε Μάιος στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Την εβδομάδα που μας πέρασε γιορτάσαμε την 1η Μαΐου. Έτσι με αφορμή αυτό θέμα της εβδομάδας μας αποτέλεσαν τα λουλούδια.

Καλωσορίσαμε τον Μάιο- αν και βροχερός ακόμη- με μία υπέροχη δημιουργία στο μάθημα του πολυμερικού πηλού. Με τους πολύχρωμους πηλούς μας και με προσήλωση σε αυτό που έπρεπε να φέρουμε εις πέρας ξεκινήσαμε. Δουλέψαμε ακούγοντας τις οδηγίες της κύριας Σοφίας κι αυτό που προέκυψε ήταν ένα λουλουδάτο μαγνητάκι. Αν και απαιτητικό εγχείρημα, τα παιδιά μας στο ΚΔΑΠ Kinesis κατάφεραν να το ολοκληρώσουν.

Σε ένα ακόμη μάθημα μαγειρικής ήμασταν έτοιμοι να μάθουμε και να κάνουνε βήμα, βήμα τη νέα μας συνταγή. Δημιουργία μας; Αφράτα κρουασανάκια βουτύρου. Αφού ενώσαμε όλα τα υλικά, έπειτα έμεινε το αλεύρι που προσθέταμε σιγά σιγά μέχρι να δέσει η ζύμη μας. Μετά το ανοίξαμε με τον πλάστη μας και το χωρίσαμε σε οκτώ κομμάτια, διπλώνοντας το καθένα από αυτά και δίνοντάς του, το σχήμα που θέλουμε. Αφού τα ψήσαμε, μοσχομύρισε όλη η δομή μας και ήμασταν έτοιμοι να προσθέσουμε στο χειροποίητο κρουασανάκι μας, τη γέμιση που θέλαμε

Μιας και το θέμα της εβδομάδας ήταν ο Μάιος και τα λουλούδια, στην ώρα του «Eco news» δημιουργήσαμε λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Κόψαμε αυγοθήκες σε σχήμα λουλουδιού, βάλαμε χρώμα τέμπερας μέσα σε άλλη αυγοθήκη και χρωματίσαμε. Έπειτα, κόψαμε φύλλα από ρολό υγείας, τους δώσαμε χρώμα και χρησιμοποιώντας σύρμα πίπας κάναμε τη σύνθεσή τους. Δώσαμε, λοιπόν, ξανά ζωή στα αντικείμενα και ταυτόχρονα φτιάξαμε μία όμορφη ανθοδέσμη.

Οι μικροί κηπουροί τους ΚΔΑΠ μας σήκωσαν μανίκια και ξεκίνησαν δουλειά. Ετοιμάσαμε τα γλαστράκια μας από πλαστικά μπουκάλια και ρίξαμε την απαιτούμενη ποσότητα χώματος. Στη συνέχεια ανοίξαμε λακουβίτσα στη μέση του μπουκαλιού και φυτέψαμε το λουλούδι μας. Μιας και ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, τι πιο όμορφο από ένα γλαστράκι από τα χεράκια των παιδιών μας να διακοσμεί τη βεράντα μας;

Στο φτιάξ’ το μόνος σου, άλλη μια κατασκευή υλοποιήθηκε με βάση το θέμα της εβδομάδας μας, που είναι τα λουλούδια. Με τσόχα διαφόρων χρωμάτων σχηματίσαμε διαφορετικά άνθη και δημιουργήσαμε γρήγορα τη σύνθεση, που θα στόλιζε το τσιμπιδάκι, για τα μαλλιά μας. Το αποτέλεσμα μας ξετρέλανε και περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο μάθημα.

Έφτασε και το μάθημα της «Ζωγραφικής» και με αφορμή την Πρωτομαγιά που πέρασε αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε βήμα - βήμα ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Αφού παρακολουθήσαμε ένα βίντεο που θα μας βοηθούσε στη σχεδίαση, πιάσαμε τα μολύβια μας και ξεκινήσαμε το στεφάνι μας. Ξεκινήσαμε από τα κλαδιά , συνεχίσαμε με τα φύλλα και έπειτα σχεδιάσαμε τα αγαπημένα μας λουλούδια , τριαντάφυλλα, τουλίπες, μαργαρίτες . Στο τέλος χρωματίσαμε τα λουλούδια μας και η ζωγραφιά μας ήταν έτοιμη.

Συνεχίζοντας την εβδομάδα μας, στα εικαστικά φτιάξαμε μία τρισδιάστατη κατασκευή. Κόψαμε και ζωγραφίσαμε πέταλα λουλουδιών κι αφού τα ενώσαμε με τα υπόλοιπα κομμάτια προέκυψε ένα καδράκι με πανέμορφα λουλούδια.

Η εβδομάδας μας ολοκληρώθηκε με μία νόστιμη συνταγή. Τα μικρά χεράκια των παιδιών μας έφτιαξαν τραγανά μπισκοτάκια σε σχήμα λουλούδι φυσικά με μία πινελιά μαρμελάδας στη μέση.

Η λουλουδένια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και γεμάτοι ενθουσιασμό περιμένουμε τα νέα της επόμενης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.