Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

"Οι ζωές μας δεν είναι κόστος"

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δελτίο τύπου Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων και Ποτών κεντρικής Μακεδονίας
Οι τεράστιες συγκεντρώσεις στις 8 του Μάρτη έστειλαν μήνυμα ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι : οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών που πρώτα κομμάτιασαν και μετά ξεπούλησαν τον ΟΣΕ και η HellenicTrain που τσέπωνε εκατομμύρια γνωρίζοντας ότι η μετακίνηση με τα τρένα δεν ήταν ασφαλής.



Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων. Το ζήσαμε στην πανδημία, στο Μάτι και στις μεγάλες πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική. Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τα έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν σώσει ζωές, δεν έγιναν ποτέ γιατί θεωρούνται «κόστος» για το κράτος. Το ίδιο όμως κράτος μοιράζει απλόχερα και με διαδικασίες εξπρές δεκάδες δις από το Ταμείο Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να συνεχίσουμε να σακατευόμαστε στα εργοστάσια επειδή τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας θεωρούνται κόστος για τους βιομήχανους. Εντατικοποίηση, ατέλειωτα ωράρια, ιλιγγιώδεις ταχύτητες στις μηχανές παραγωγής, αφαίρεση των προστατευτικών για να βγαίνει πιο γρήγορα η δουλειά, ελλιπής εκπαίδευση των εργαζόμενων, φορτηγά γεμάτα προβλήματα, αυτή είναι η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα. Την ίδια στιγμή, οι Επιθεωρητές Υγείας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι είδος προς εξαφάνιση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που θεωρεί την προστασία της ζωής μας κόστος. Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη διεκδίκησης.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 10:30π.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ 11π.μ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.