Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Φραγγίδης: «Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας»​

Kοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσαν οι κ.κ. Γιώργος Φραγγίδης και Κώστας Σκανδαλίδης, ως Υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών Τομέων Υγείας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα «Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι εργαζόμενοι στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας»​.

Η αναφορά

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε ως αναφορά το υπόμνημα των εργαζόμενων στις Διοικητικές Υπηρεσίες μεγάλου αριθμού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας, με το οποίο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μη συμπερίληψή τους στις κατηγορίες εργαζόμενων που δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Πρόκειται για μια αδικία εις βάρος των εν λόγω υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στους ίδιους χώρους και με τις ίδιες συνθήκες επικινδυνότητας με εκείνους που λαμβάνουν το επίδομα, έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς στα ΤΕΠ, στα Γραφεία Κίνησης και στα Νοσηλευτικά Τμήματα και παράλληλα εξυπηρετούν καθημερινά γιατρούς και νοσηλευτές. Επιπλέον, είχαν και εκείνοι απώλειες από τον covid-19, έγινε αναστολή των αδειών τους για δύο ολόκληρα χρόνια και ίσχυσε και γι αυτούς η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του covid-19 με την επιβολή της ποινής της αναστολής εργασίας. Παράλληλα, υπέστησαν και εκείνοι μισθολογικές περικοπές από το μισθολόγιο των Ν.4024/2011 και Ν.4354/2015, που δημιούργησε μεγάλες μισθολογικές ανισότητες.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη σας το δίκαιο αίτημά τους για τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και το προσωπικό που εργάζεται στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοοσκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Οι αναφέροντες βουλευτές,

Γιώργος Φραγγίδης

Κώστας Σκανδαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.