Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Εντυπωσιασμένοι οι Περιπατητές Κιλκίς από την εκδρομή στη Σύρο

Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κιλκίς

Εντυπωσιασμένοι από την διαχρονική λάμψη της σχεδιασμένης από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως βιομηχανικό, ναυπηγικό, εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας ολοκλήρωσαν την τετραήμερη εκδρομή (29/9-3/10) τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου που συμμετείχαν. Στον Πατριάρχη του Ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη ήταν αφιερωμένη για αυτό στην ρεμπετοκατάσταση ακούγανε μόνο Μάρκο. 

Οι περίπατοι στην Άνω Σύρο, γύρο από την πλατεία Μιαούλη και τα στενά με ή χωρίς σκαλιά ήταν μοναδικοί. Η επίσκεψη στο θέατρο Απόλλων πρώτο της χώρας, το πρώτο Γυμνάσιο πρώτο της χώρας όπου φοίτησαν Ελ. Βενιζέλος και άλλοι μεγάλοι μας, το Νεώριο πρώτο της χώρας ναυπηγείο επιβεβαίωσαν πως επιλέξανε σωστά να πάνε στην σχεδιασμένη ως πρωτεύουσα Ερμούπολη που διατηρεί το χρώμα της πλούσιας παράδοσης σε κτίρια και υποδομές, πέρασαν από Γαρησά και Ντελαγκράτσια με τα ματόκλαδα όλων να λάμπουν. 

Διατηρεί βιομηχανικό Μουσείο πριν την μετοίκηση των βιομηχανιών στον Πειραιά. Έτσι πήγε και ο Μάρκος στον Πειραιά και να μετατρέψει τους περιθωριακούς ρεμπέτες σε βασικούς της δημιουργίας λαϊκούς καλλιτέχνες. Γεύτηκαν συριανά λουκούμια σμυρνέϊκης ως καταγωγής τεχνικής. 

Πατριωτική αναπτέρωση αισθάνθηκαν στο πρώτο Μνημείο μετά την Επανάσταση με τον θλιμμένο λέοντα για τους νεκρούς μας μπροστά στον Άγιο Νικόλαο. Συγκινησιακό αποκορύφωμα όλων η επίσκεψη στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου που φιλοξενεί την ομώνυμη εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκοπούλου (EL GRECO) για να ευλογεί όλη την Ελλάδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.