Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Έτσι τιμούν τους αείμνηστους Δημάρχους του Κιλκίς, Νίκο Αγγελίδη και Σπύρο Αυγητίδη;

Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευτεί στη Γνώμη την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, αδιαφορεί.
Νίκος Αγγελίδης και Σπύρος Αυγητίδης. Δύο αείμνηστοι Δήμαρχοι του Κιλκίς που έγραψαν ιστορία, άφησαν αμφότεροι το στίγμα τους με τα πολυπληθή έργα τους και άλλαξαν άρδην τη φυσιογνωμία της πόλης. Ο μεν πρώτος υπηρέτησε το αξίωμα του Δημάρχου για δύο θητείες την περίοδο 1974- 1982 και ο δεύτερος επίσης για δύο θητείες κατά το διάστημα 1982-1990. 

Η Επιτροπή Ονοματοδοσίας οδών και πλατειών του Δήμου Κιλκίς σε συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο του 2017, και με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη και η εν γένει προσφορά τους, αποφάσισε να εισηγηθεί προς το αρμόδιο όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη μετονομασία της περιφερειακής οδού Αγίου Γεωργίου (Αλ. Παπαναστασίου) σε οδό Δημάρχων Νικολάου Αγγελίδη και Σπύρου Αυγητίδη. Λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2018, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ενέκριναν την εισήγηση της Επιτροπής. 

Η περιμετρική οδός Παπαναστασίου από την Αγ. Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με την 21η Ιουνίου θα μετονομαζόταν σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ» και αντίστοιχα η συνέχειά της από το ύψος του Δημοτικού Κινηματογράφου-θεάτρου, μέχρι και την οδό περιμετρικά του Σπηλαίου έως το Αναψυκτήριο του Λόφου σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΑΥΓΗΤΙΔΗ». 

Σήμερα δυστυχώς, τέσσερα χρόνια μετά, ελάχιστοι γνωρίζουν τις αλλαγές στην περιφερειακή οδό Αγίου Γεωργίου… ελλείψει στύλων ονοματοθεσίας οδών. Αντί να στέκονται όρθιες και σε εμφανή, περίοπτη θέση, οι τιμητικές κατά τα άλλα πινακίδες των δύο πρώην Δημάρχων έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα και χωρίς το δέοντα σεβασμό. 

Του Νίκου Αγγελίδη βρίσκεται καρφωμένη στην περίφραξη της Εκκλησίας του Αγίου Θεράποντα και στο ύψος του Γηροκομείου (2ο σημείο), ενώ του Σπύρου Αυγητίδη, ανορθόγραφη και περισσότερο «ριγμένη», σχεδόν κρύβεται στο τσιμεντένιο τοιχίο στη στροφή προς το Σπήλαιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.