Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 21/4/2022, 7:28 μ.μ.

Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εορτής του Πάσχα

Στο πλαίσιο της εορτής του Πάσχα, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Χρήστο Μπουλούμπαση και τον Αστυνομικό Διευθυντή (Υ.Γ.) Αριστομένη Αγγέλου του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Δούβαλης, μετέφερε τις θερμές ευχές της Ηγεσίας και προσέφερε συμβολικά δώρα στους νοσηλευόμενους αστυνομικούς, στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση ενώ ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε περιοχή του Δήμου Θέρμης
Σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 61χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη επιχείρησης οδικών μεταφορών εμπορευμάτων, εργασιών εκσκαφών και μετακινήσεων γαιών και εργασιών κατεδάφισης, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο παραγγελθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, ο 61χρονος σε τρεις περιπτώσεις, περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2021 προέβη σε ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών με χρήση Δ.Χ. φορτηγού, ιδιοκτησίας του, σε χώρο των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος με αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (20 Απριλίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων και 2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Συλλήψεις για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (20 Απριλίου 2022) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης, Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που χρησιμοποιούσε κατά την είσοδό του στη χώρα, εντοπίστηκαν καλά κρυμμένα 170 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα.

Συνελήφθη χθες (20 Απριλίου 2022) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης, Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 800 ράβδοι – τσιγάρα για συσκευή θερμαινόμενου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εσωτερική περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη (26/04/2022) έως και την Παρασκευή (29/04/2022) κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 έκαστης ημέρας, θα συνεχιστούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με τον Κλάδο Εισόδου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων (προς Ε.Π.Ο.Θ. - Κόμβος Κ12) έως το ύψος της συμβολής της με τον Κόμβο Κ11 (πριν το Κλάδο Εξόδου της οδού Ελαιώνων προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – ρεύμα προς δυτικά), στο ρεύμα πορείας προς νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής (μέσω έγκαιρης και κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, M. Τετάρτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.094 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.236 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 24 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 36 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

4 στη Θεσσαλία,
4 στη Δυτική Ελλάδα και
1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.224 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.496 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.728 των 150 ευρώ.


15 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος,

1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Επιπλέον, 1 παράβαση σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.330 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.043 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.