Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Μας έκανε «ντα», ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Γ. Μπαλάσκας


Σε μια περίεργη τοποθέτηση για «τα τεκμαινόμενα» (;;;)  του Δήμου, προέβη ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 4ης Φεβρουαρίου. 

Απευθυνόμενος στο σώμα, αναφέρθηκε στο ρόλο των ΜΜΕ λέγοντας ότι αυτός δεν είναι άλλος από τη «σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών χωρίς προκατάληψη και προσωπικές αντιπάθειες». 

Την συγκεκριμένη πρόταση μάλιστα την επανέλαβε με στόμφο θέλοντας προφανώς να προσδώσει βάθος και αυστηρότητα στα λεγόμενά του. Συνέχισε δε αναφέροντας ότι, «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια επίθεση για την πόλη μας που την ενστερνίζονται και κάποιοι της αντιπολίτευσης και κατηγορούνε την πόλη μας. Παρουσιάζει την πόλη μας λες και δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι στη Ζιμπάμπουε. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουνε ότι αυτό που κάνουνε δεν είναι προς όφελος της πόλης και δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να την κακολογούνε και μόνο αυτό»

Από την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου συμπεραίνουμε τα εξής: 

1ον Μάλλον ο κύριος Μπαλάσκας δε ζει στο ίδιο Κιλκίς που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι. 

2ον Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Σε ό,τι μας αφορά, ούτε ψέματα, ούτε κατασκευασμένα δημοσιεύματα προβάλαμε. 

3ον Εάν κάποιοι εκλαμβάνουν την ανάδειξη της σκληρής και θλιβερής πραγματικότητας ως κακολογία ή δυσφήμιση για τον τόπο τότε δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι εθελοτυφλούν. 

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο θιγμένος Αντιδήμαρχος ή οι όποιοι θιγμένοι είναι ότι οι επισημάνσεις των τοπικών ΜΜΕ για τα κακώς κείμενα δεν στρέφονται κατά της πόλης, αλλά αντίθετα λειτουργούν υπέρ της. 

Δεν είναι η λειτουργία των ΜΜΕ υπαίτια για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, αλλά η συνέχιση των μικροπολιτικών που κρατούν το Κιλκίς πίσω και εμποδίζουν την εξέλιξη και αναβάθμισή του. 

Και τέλος, αφού κόπτεται τόσο πολύ ο φίλτατος Αντιδήμαρχος για την εικόνα και την έξωθεν καλή μαρτυρία της πόλης, ας αφήσει τη δημοσιογραφία στους δημοσιογράφους και ας δώσει ο ίδιος το παράδειγμα αλλά και το πρόσταγμα για την αντιστροφή της πραγματικότητας. 

Ή μήπως δεν… επιτρέπεται από την ιεραρχία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.