Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αγαθόπουλος: Ένας σκουπιδότοπος γεννιέται σε περιοχή "Natura", δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη


Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προ εξαμήνου, απασχόλησε το Δημ. Συμβούλιο το θέμα της εναπόθεσης των φερτών υλικών, από την εκρίζωση των δέντρων που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ακτή της λίμνης Δοιράνη, σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή. 

Δηλώθηκε από την πλευρά των υπευθύνων ότι ήταν μία προσωρινή λύση, είναι υλικά που δεν μολύνουν το περιβάλλον και σταδιακά θα απομακρυνθούν για να μην υπάρχει και αισθητικά πρόβλημα, μιας και έχουν εναποτεθεί μόλις 100 μέτρα από την ακτή.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η προχειρότητα με την οποία επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, έδωσε την ευκαιρία σε κατοίκους της περιοχής να εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο κάθε είδους μπάζα δημιουργώντας έναν νέο σκουπιδότοπο.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές για όποιον επισκέπτεται την περιοχή της Δοϊράνης η οποία συν τις άλλοις είναι χαρακτηρισμένη περιοχή "NATURA".

Η περιοχή της λίμνης Δοϊράνη, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένα αξιόλογο κέντρο ημερήσιου τουρισμού. Επιβάλλεται να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των χιλίων δέντρων, να πυκνώσουν οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να δοθεί μία αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια πορεία με έναν σκουπιδότοπο στις παρυφές της λίμνης και με την συγκεκριμένη συμπεριφορά των κατοίκων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.