Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 2/9/2021, 6:04μ.μ.


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα οπλισμό

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή συναδέλφων τους των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που κατέχουν παράνομα οπλισμό.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών, περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και για κλοπή.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (01-09-2021) πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες σε διάφορες περιοχές του Νομού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 πιστόλια,

1 περίστροφο,

2 πιστόλια κρότου-αερίου,

1 κυνηγετικό όπλο,

1 δίκαννο όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή,

Πλήθος φυσιγγίων,

2 φορητοί πομποδέκτες συντονισμένοι στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,

1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή Χαριλάου και

Μικροποσότητα κάνναβης

Επίσης, σε οικία 34χρονου ημεδαπού που αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 περίστροφο κρότου-αερίου, 1 φορητός πομποδέκτης και φυσίγγια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, σε συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού, βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση, ενώ εξωτερικά του συνεργείου βρέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 21χρονο αλλοδαπό, το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν από οικόπεδο ημεδαπού σε περιοχή της Ημαθίας, μία μεταλλική πλατφόρμα 4 μέτρων, την οποία έδεσαν με ιμάντες σε όχημα που χρησιμοποιούσαν. Η κλεμμένη πλατφόρμα εντοπίσθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επίσης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν ως μέσο τέλεσης κλοπής.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (1 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 60 μηνών και 10 ημερών, για το αδίκημα της κλοπής.

Συλλήψεις για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (1 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα προκειμένου να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο, απέκρυψαν σε εξωτερικό χώρο σε περιοχή της Πέλλας, μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 125 γραμμαρίων, η οποία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 103.961 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 293 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

188 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 177 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Στερεά Ελλάδα,
28 στην Πελοπόννησο,
26 στη Θεσσαλονίκη,
25 στην Ήπειρο,
21 στη Θεσσαλία,
15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
13 στο Βόρειο Αιγαίο,
13 στη Δυτική Ελλάδα,
10 στην Κρήτη,
3 στη Κεντρική Μακεδονία και
2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 66.386 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 63.907 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.479 των 150 ευρώ.

26 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 16 στην Κρήτη και10 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.663 ομοειδείς παραβάσεις.

79 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο αναψυκτηρίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 όρθιων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο,χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε σνακ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα,

300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού στα τραπέζια.

Στη Θεσσαλονίκη,

1.000 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, για μη τήρηση λίστας ραντεβού,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στην Δυτική Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα λιανικού εμπορίου, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.252 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.382 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.