Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 2/8/2021, 4:01 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν (11) ένοπλες ληστείες που έλαβαν χώρα σε καταστήματα ψιλικών και (1) ληστεία σε οικία

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση δώδεκα (12) περιπτώσεων ληστειών και στην ταυτοποίηση των δραστών τους.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε όπλα, αλλά και δυνάμει Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος για αντίσταση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι δύο άντρες συνελήφθησαν εκ νέου.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστείες σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους ηλικίας 37 και 27 ετών, ήδη κρατούμενων σε Καταστήματα Κράτησης για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ληστείας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας είτε ,τις περισσότερες φορές, μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξε έντεκα (11) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και μία (1) ληστεία σε οικία, με τη δράση του να εντοπίζεται στις περιοχές Άνω Πόλης, Τούμπας, Καλαμαριάς, Συκεών, Πολίχνης και Ευόσμου.

Η συμμετοχή του δεύτερου συλληφθέντα συνίσταται σε περίπτωση ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Πολίχνη με απειλή χρήσης σφυριού, ενώ οι ήδη κρατούμενοι συνεργοί τους, συμμετείχαν σε πέντε περιπτώσεις ληστειών σε παρόμοιες επιχειρήσεις, καθώς ανέμεναν σε ενοικιαζόμενο όχημα προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίσθηκε το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις έκνομες ενέργειές του.

Ξημερώματα της 31-07-2021, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο της πόλης, εντοπίσθηκαν οι δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και αντικείμενα που φορούσαν κατά την τέλεση της ληστείας στην περιοχή της Πολίχνης. Σημειώνεται ότι, κατά τον έλεγχο αντιστάθηκαν σθεναρά.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου


Στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με λιμενικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Μυκόνου, αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου « Ugly » του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών και για παράβαση του ΚΟΚ .

Στην κατοχή του 45χρονου κι έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του αλλά και σε διάφορα σημεία που ο δράστης χρησιμοποιούσε ως χώρους απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζες), μεταξύ των οποίων και ενός πέτρινου τοιχίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(61) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (133,32) γραμμαρίων,
(23) μικροδέματα MDMA συνολικού βάρους (39,73),
(100) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (467,29) γραμμαρίων,
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα μοτοποδήλατο, το οποίο ο δράστης χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Σύρου.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες (01-08-2021) τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης, 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε θραύσει τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα απο το εσωτερικό του, χωρίς ωστόσο να προλάβει.

Βραδινές ώρες της 31-07-2021 συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος από κοινού με 29χρονο αλλοδαπό συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, την τσάντα 51χρονης ημεδαπής. 

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι ανωτέρω συλληφθείς, από κοινού με έτερους συνεργούς του, σε δύο περιπτώσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, με τη χρήση βίας και με τη μέθοδο της απασχόλησης αντίστοιχα αφαίρεσαν από δύο οδηγούς ΤΑΞΙ κερματοδέκτες.

Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» εντόπισαν μετά από αναζητήσεις και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 27 ετών, διότι νωρίτερα με χρήση βίας αφαίρεσαν από 23χρονο αλλοδαπό χρηματικό ποσό.

Απογευματινές ώρες χθες (01-08-2021), στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο ενός οδηγού ταξί από το εσωτερικό του οχήματός του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 22χρονου αλλοδαπού για κλοπή, καθώς κατελήφθει από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 114.122 έλεγχοι, από τους οποίους οι 77.737 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 120 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

87 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 86 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

25 στη Θεσσαλονίκη,
23 στη Στερεά Ελλάδα,
12 στην Ήπειρο,
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στο Βόρειο Αιγαίο,
3 στην Κεντρική Μακεδονία,
3 στη Πελοπόννησο,
2 στο Νότιο Αιγαίο,
2 στη Δυτική Ελλάδα,
1 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.695 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.454 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.241 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.026 ομοειδείς παραβάσεις.

29 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων και υπεράριθμων πελατών καθώς και μη τήρηση ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ τους.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή δύο ανεμβολίαστων ατόμων στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μεζεδοπωλείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας.

Στην Αττική, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στα Ιόνια Νησιά,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

11 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.288 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.284 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.