Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Τι είναι η εφαρμογή Gcam, γιατί την χρησιμοποιούμε και πως την εγκαθιστούμε στο smartphone μας


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Η Google Camera γνωστή κι ως Gcam είναι μία εφαρμογή για android smartphones, η οποία προσφέρει πιο εξελιγμένες δυνατότητες και υπηρεσίες στην λήψη φωτογραφιών.

Η εφαρμογή Gcam αναπτύχθηκε από την Google κι αρχικά χρησιμοποιήθηκε στα γυαλιά που έβγαλε με την ονομασία Google Glass.

Αργότερα χρησιμοποίησε κι ανάπτυξε την εφαρμογή πάνω στα κινητά της Google Pixel και είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβάει χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αλγορίθμους λήψης.

Αυτό που μπορεί να κάνει με μεγάλη ευκολία η εφαρμογή Gcam είναι να μετατρέψει ένα smartphone με μέτρια φωτογραφική μηχανή, σε ένα smartphone το οποίο έχει δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες που θα ζήλευαν ακόμη και τα πιο ακριβά smartphones. Αυτό βέβαια, το καταφέρνει λόγω των εξελιγμένων αλγορίθμων φωτογράφισης που χρησιμοποιεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ποιο συγκεκριμένα, σε smarthphones που η εργοστασιακή εφαρμογή camera δυσκολευόταν να βγάλει φωτογραφίες την νύχτα ή να κάνει αστροφωτογράφηση, με την χρήση της Gcam αυτό είναι πλέον εφικτό.

Στην πραγματικότητα η εφαρμογή Gcam είναι φτιαγμένη να χρησιμοποιεί το hardware των Google Pixel συσκευών σε συνδυασμό με τους αλγορίθμους και το λογισμικό. Αυτός ο συνδυασμός κάνει τις λήψεις φωτογραφιών μοναδική.

Παρόλα αυτά εάν κάποιος καταφέρει να βάλει την εφαρμογή Gcam στην συσκευή του -εκτός δηλαδή των Google Pixel- θα δει εντυπωσιακές βελτιώσεις στην λήψη φωτογραφιών. Ενδέχεται κάποιες λειτουργίες της Gcam να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν επειδή θα χρειάζεται και δυνατότητες από το hardware τις οποίες μπορεί να μην υποστηρίζει η συσκευή σας. Σίγουρα όμως και μόνο σαν εφαρμογή μπορεί να βελτιώσει τις φωτογραφίες σας ακόμη κι αν το hardware της συσκευή σας δεν είναι πλήρως συμβατό.

Για να την εγκαταστήσουμε στο smartphone μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα :

Α) Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Camera2 API Probe, ανοίξτε την και δείτε αν το Android smartphone σας είναι συμβατό ελέγχοντας το πεδίο “Hardware Support Level” . Θα πρέπει να είναι με πράσινο τουλάχιστον 1 από τα 4 πεδία.

Β) Στη συνέχεια κατεβάστε το πιο συμβατό αρχείο APK (αρχείο εγκατάστασης εφαρμογής εκτός Google Play) της GCam και εγκαταστήστε το. Χρησιμοποιήστε μία από τις προτεινόμενες εκδόσεις για τη συσκευή σας ή επιλέξτε μια γενικότερη.

Γ) Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνετε restart το smartphone σας.

Για έλεγχο της συμβατότητας της συσκευής σας καθώς και το αρχείο συμβατότητας, μπορείτε να επισκεφτείτε το ακόλουθο link https://www.xda-developers.com/google-camera-port-hub/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.