Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ανδρίτσος: Οι καταγγελίες για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς δεν επαληθεύτηκαν

Πηγή: grtimes.gr
Στην κατάρριψη -ως ανυπόστατων- των καταγγελιών που έγιναν για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, στο πόρισμα ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαχειρίστηκε την πανδημία αναφέρθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Ανδρίτσος -στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης- υπογράμμισε πως ο ενδελεχής έλεγχος που διενεργήθηκε από την ΕΑΔ διαπίστωσε «πως οι καταγγελίες δεν επαληθεύτηκαν». «Δεν διαπιστώθηκε κάτι μεμπτό», καθώς «και οξυγόνο υπήρχε και μέσα ατομικής προστασίας διέθετε το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε δε, πως εν μέσω πανδημίας δεν στοχοποιήθηκε μόνο το ΓΝ Κιλκίς. Στοχοποιήθηκαν, είπε, και άλλα νοσοκομεία και γενικότερα το σύστημα υγείας, καθώς η σφοδρότητα με την οποία «χτύπησε» ο κορωνοϊός ανέδειξε αδυναμίες πολλών ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρίτσο, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης υπήρξε μέριμνα από το υπουργείο Υγείας και από την Υγειονομική Περιφέρεια για τη διαρκή ενίσχυση του νοσοκομείου Κιλκίς με προσωπικό και μέσα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις «πολλές δύσκολες στιγμές» κατά την κορύφωση της πανδημίας, αλλά και στη συμβολή του προσωπικού σε αυτή τη «μάχη». Επίσης διαβεβαίωσε ότι το ΓΝ Κιλκίς παραμένει σε ετοιμότητα ενόψει ενός πιθανού νέους κύματος λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» τονίζοντας πως η επέλασή της θα σταματήσει μόνο με τον εμβολιασμό τον οποίο χαρακτήρισε «εθνικό καθήκον».

Τέλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο αναβάθμισης υποδομών και λειτουργιών που θα αλλάξει το «πρόσωπο» του συγκεκριμένου νοσοκομείου που είναι ένα από τα παλαιότερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Μίλησε για την ενεργειακή αναβάθμιση συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, για τη ρυθμιστική μελέτη που θα αντιμετωπίζει τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, και νέων τμημάτων και υπηρεσιών, για την προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για τις συντονισμένες κινήσεις που θα βγάλουν από την αδράνεια τη ΜΕΘ ώστε να λειτουργήσει επιτέλους Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο ΓΝ Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.