Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (24/4/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς 
Με τις ετοιμασίες για την εκ των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα, να ξεκίνησαν για εμάς εδώ στα ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς  άρχισε η εβδομάδα αυτή. Τι μένει άλλωστε λιγότερο από δέκα ημέρες καθώς αισίως μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού και την Ανάσταση του Κυρίου μας στο τέλος αυτής.

Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε και αλλιώς μιας και η Πίστη μας στο Θεό είναι πάντοτε το κυριότερο σε όλους εμάς μικρούς και μεγάλους στον "Άθλο" καθώς μόνο κοντά στον Ύψιστο γινόμαστε καλοί άνθρωποι. Μόνο στο καταφύγιο του Θεού μας μπορούμε να βρούμε τη θαλπωρή και γαλήνη, την δύναμη και την στήριξη για να πάμε μπροστά.

Διαμορφώσαμε ήδη το πρόγραμμα μας έτσι ώστε αυτό το χρονικό διάστημα να συνδυάσουμε την κατάνυξη και την πίστη μας με τη χαρά που θα φέρει στο τέλος η Ανάσταση του Κυρίου. Και για το λόγο αυτό στον  "Άθλο" φορέσαμε τα πασχαλινά μας και κάνοντας πράγματα όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια με μοναδικό θέμα το 
Πάσχα.

Κατασκευή πασχαλινή κάρτα λαγουδάκια, διακοσμητικά λαγουδάκια, καλάθι με κοτούλα, Καροτάκια γιρλάντα Καλό Πάσχα, πασχαλίτσες. Αλλά καλά όλα αυτά όμως το κυριότερο για να μας συνοδεύει το απόλυτο αξεσουάρ η όμορφη λαμπάδα με ξύλινα στοιχεία που φτιάξαμε όλοι μαζί ακολουθώντας τις οδηγίες που μας έδωσαν οι ''δάσκαλοι'' μας στο ΚΔΑΠ.

Αθλομαγειρέματα: Στα μαγειρέματα μας δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη θεματολογία πέραν του Πάσχα. Η νηστεία τούτες τις μέρες μας ώθησε στο να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας κάνοντας γευστικά και πολύ ωραία νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού για να μας ''συνοδεύουν'' τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ταξίδι στον Κόσμο

Ταξιδεύοντας στον κόσμο και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας επισκεφτήκαμε την Ρωσία με πρώτη στάση μας την πολυθρύλητη Κόκκινη Πλατεία με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Επόμενος σταθμός μας το αξιόλογο και καλαίσθητο Μετρό της Ρωσίας με τις μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες του που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της χώρας. 

Και φυσικά μετά στάση στο Θέατρο Μπολσόι όπου το δέος είναι απερίγραπτο καθώς εκεί έχουν δοθεί θρυλικές παραστάσεις που μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων. Στο 18ο επεισόδιο αφιερώσαμε εξολοκλήρου την περιήγηση μας στην Αγία Πετρούπολη.

Αλλά καλά και τα ταξίδια και οι ... ''ματιές'' στον κόσμο όμως η μάθηση είναι πάντα ο σύμμαχος μας, ο καλύτερος σύμμαχος του ανθρώπου κάθε ηλικίας. Και για τα παιδιά μας στο  "Άθλος" Κιλκίς η Ελληνική Μυθολογία και οι Μύθοι του Αισώπου είναι ότι πιο σπουδαίο πράγμα. 

Διαβάσαμε τον μύθο του Δευκαλίωνα και την αρπαγή της Περσεφόνης / Τιτανομαχία και διδαχτήκαμε από τους Μύθους του Αισώπου και τα παραμύθια Τα παιδιά του γεωργού, Ο λύκος και το πρόβατο, Το καλάμι και η ελιά, Το λιοντάρι και το αγριογούρουνο και τέλος το ελάφι και το αμπέλι / Τα δύο σκυλιά.

Γυμναστική

Καλή όμως όπως έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε οι γνώσεις και η μάθηση αλλά εξίσου σημαντική για την διάπλαση των παιδιών και των ανθρώπων γενικότερα η εκγύμναση. Έστω και από μακριά αλλά κοντά μέσω του διαδικτύου βρεθήκαμε να κάνουμε Αεροβική γυμναστική, ασκήσεις γενικής ενδυνάμωσης και ασκήσεις αποφόρτισης και διατάσεις. Και για φινάλε τι πιο καλό από το σπέσιαλ πρόγραμμα μας Zumba Kids Virtual by ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.