Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (3/4/2021)


“Μύρισε άνοιξη” στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Ο Απρίλης μπήκε και έτσι μπορούμε και επίσημα να γιορτάσουμε την έλευση της άνοιξης. Θεωρείται από τους περισσότερους η ομορφότερη εποχή του έτους, μιας και η πλάση αναγεννιέται. Όλα γύρω πρασινίζουν, δέντρα και λουλούδια ανθίζουν, τα αποδημητικά πουλιά επιστρέφουν. 

Χρώματα παντού σηματοδοτούν την όμορφη αυτή εποχή. Με αφορμή όλα αυτά οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στόλισαν για ακόμη μια φορά τις βιτρίνες τους, θέλοντας να δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους περαστικούς της πόλης, που τόσο έχουν ανάγκη. 

Συγκεκριμένα, η θεματολογία του στολισμού αφορούσε πουλάκια και έντομα που μπορεί πλέον να συναντήσει κανείς καθώς περπατά, ουράνια τόξα, ανθισμένα λουλούδια και κλαδιά που ετοιμάζουν τους καρπούς τους. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα πασχαλινά στοιχεία, όπως πολύχρωμα αυγά, λαγοί αλλά και κοτοπουλάκια που θυμίζουν σε όλους ότι το Πάσχα είναι κοντά.

Όσον αφορά τις διαδικτυακές δραστηριότητες της εβδομάδας, εναρμονισμένες στο ανοιξιάτικο κλίμα, πρόσφεραν χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα. Στη δράση της φιλαναγνωσίας τα παιδιά άκουσαν την αφήγηση ενός σχετικού με την άνοιξη παραμυθιού και συζήτησαν το νόημά του. 

Στην ώρα της ζωγραφικής μικροί και μεγάλοι μαθητές κατασκεύασαν με τις μπογιές τους ένα αερόστατο που πετά στον καταγάλανο ουρανό και ταξίδεψαν μαζί του έστω και νοερά. Από τις δράσεις δεν έλειψε και η μαγειρική, όπου τα παιδιά ανακάτεψαν και έψησαν στις κουζίνες τους, φτιάχνοντας νηστίσιμα σοκολατένια ατομικά κέικ.

Στις αθλητικές δράσεις, η αγαπημένη των αθλητών ενόργανη περιλάμβανε ασκήσεις για τη βελτίωση της ευλυγισίας αλλά και κατάλληλες τεχνικές για την υλοποίηση χειροκυβίστησης από τους μικρούς συμμετέχοντες. Στο καράτε τα παιδιά με ενθουσιασμό εξασκήθηκαν σε κινήσεις των χεριών με στόχο την αποφυγή του αντιπάλου.

Κλείνοντας και αυτήν την εβδομάδα, οι οθόνες των υπολογιστών γέμισαν με παιδικά χαμόγελα. Ελπίζουμε πως σύντομα οι ανοιξιάτικες δράσεις μας θα γίνονται παρέα με τα παιδιά στις δομές μας.

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών. 

Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυ καναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες . Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε η θεματολογία αφορούσε τις αθλητικές δράσεις των δομών μας. Έτσι, δημοσιεύθηκαν δύο βίντεο, με το πρώτο να δείχνει βήμα-βήμα μια νέα χορογραφία για τις μικρές μαζορέτες. 

Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στα μαθήματα καλούνται τώρα να παρακολουθήσουν τη χορογραφία, να την επαναλάβουν και να την υλοποιήσουν σαν ομάδα, μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα, προσθέτοντας τότε, φυσικά, και τις απαραίτητες ακροβατικές κινήσεις. 

Στο δεύτερο βίντεο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται σωστά οι κυβιστήσεις, τόσο προς τα μπροστά όσο και προς τα πίσω. Απαραίτητη προϋπόθεση, να εκτελούνται σε ασφαλές σημείο για την αποφυγή ατυχημάτων.

Μικρές Μαζορέτες "Χορογραφία για μαζορέτες"

https://www.youtube.com/watch?v=yothZZJpSec&ab_channel=KINESISGYM%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82

Χορογραφία για μαζορέτες Α' μέρος

Ένας σύντομος συνδυασμός για τις μαζορέτες μας που τόσο τους έχουν λείψει τα πομ-πομ τους. Σε αυτό το βίντεο θα αναλύσουμε βήμα-βήμα την αρχή της καινούριας μας χορογραφίας, η οποία θα παρουσιαστεί στη δομή του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids με τη λήξη της αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας. Καλή διασκέδαση!

Μικρές μαζορέτες

Η δράση με το όνομα “μικρές μαζορέτες” ή αλλιώς το cheerleading είναι μία νέα δραστηριότητα για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πολύ γνωστή παγκοσμίως. Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα! Περιλαμβάνει γυμναστική και πολύ χορό. Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων!

Ασκήσεις για εκμάθηση και εκτέλεση χειροκυβίστησης εμπρός και πίσω

https://www.youtube.com/watch?v=QYVtdR1xvAw&ab_channel=KINESISGYM%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82

Ενόργανη γυμναστική για παιδιά 5 έως 12 ετών

Με την ενόργανη γυμναστική όλο το σώμα αποκτά δύναμη, ευλυγισία και εκφραστικότητα. Και μπορεί να θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα «θηλυκό» άθλημα, στην πραγματικότητα όμως απευθύνεται εξίσου σε αγόρια και κορίτσια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), ένα παιδί πρέπει να ξεκινήσει ενόργανη σε μικρή ηλικία. 

Τα αγόρια είναι καλό να κάνουν τα πρώτα βήματα σε ηλικία 6-7 ετών, ενώ τα κορίτσια πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα, ακόμη και στα 4. Όπως μας περιγράφει η κ. Παπαδιώτη: «Το βασικό στοιχείο της ενόργανης γυμναστικής είναι ότι δίνει οφέλη τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Βοηθάει στην ανάπτυξη του συντονισμού και της ισορροπίας, τη βελτίωση δύναμης και ευλυγισίας αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης, της πειθαρχίας και της υπομονής. 

Αν η ενασχόληση με τη γυμναστική ξεκινήσει από τα 4 το παιδί θα ενταχθεί σε ολιγομελή τμήματα. Συνήθως στις μικρές ηλικίες οι ασκήσεις γίνονται με παιγνιώδη μορφή έτσι ώστε τα παιδιά να είναι σε θέση να αρχίσουν να καταλαβαίνουν το σώμα τους και σταδιακά περνάμε σε πιο δύσκολα στοιχεία, ενώ στη συνέχεια γνωρίζουν τα όργανα της γυμναστικής (ίππος, μονόζυγο, δοκός ισορροπίας κ.ά.) όπου τα παιδιά ενθουσιάζονται!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.