Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η Ημέρα της γυναίκας στον καιρό της πανδημίας και του #metoo


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
8 Μάρτη 1857, Νέα Υόρκη: Γυναικεία απεργία και διαδήλωση εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, για καλύτερα εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μείωση των όρων εργασίας και εξίσωση μισθών αντρών και γυναικών.


8 Μάρτη 2021, Ελλάδα: Εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας αλλά και εν μέσω του κινήματος #metoo, που εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις στην Ελλάδα, η μέρα αυτή αποκτά φέτος ακόμα μεγαλύτερη σημασία ως μέρα αγώνα και διεκδίκησης για κάθε γυναίκα και παράλληλα για κάθε άνθρωπο που απειλεί η πατριαρχία, η κουλτούρα του βιασμού, η εργασιακή καταπίεση, ο νεοφιλελευθερισμός και τα όπλα του.

Αυτονόητα που κάποτε ήταν ζητούμενα και ζητούμενα που ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ζητούμενα για τα οποία έχουν αγωνισθεί και αγωνίσθηκαν γυναίκες κάθε εποχής. Ζητούμενα για τα οποία γυναίκες κάθε ηλικίας υπέμειναν, βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν, επέμειναν, ενέπνευσαν και στο τέλος δικαιώθηκαν ή θα δικαιωθούν. Πρέπει να δικαιωθούν.

Για μια κοινωνία σε ισορροπία. Για μια γυναίκα στη θέση που δικαιούται και της αξίζει για την προσφορά της στην ανθρωπότητα. Μια μάχη που δίνεται καθημερινά μέσα στην οικογένεια, τις παρέες, την εργασία. Μέσα στην κοινωνία. Μάχη που δεν κερδίζεται μόνο με τους νόμους. Μάχη που κερδίζεται με αλλαγή νοοτροπίας.

Η 8η Μάρτη αποτελεί μια μέρα κρίκο στον συνεχή αγώνα για την ισότητα και τη χειραφέτηση της γυναίκας για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών τον 21ο αι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.