Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 7/1/2021, 8:25 μ.μ.


Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθησαν χθες (6 Ιανουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 3 αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν 175 φιάλες και δοχεία, με συνολικά 287,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχαν εισάγει χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο λαθρεμπορίας. Σε βάρος των τριών αλλοδαπών βεβαιώθηκαν πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Εξιχνίαση κλοπών

Συνελήφθη προχθές (5 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη να έχει αφαιρέσει από επιχείρηση που εργαζόταν ως υπάλληλος, προϊόντα αξίας 50 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος ημεδαπός ενεργώντας από το 2017, αφαίρεσε τμηματικά από την παραπάνω επιχείρηση, εμπορεύματα προϊόντων συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (72.281) έλεγχοι, από τους οποίους οι(13.581) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.411) παραβάσεις και (5) συλλήψεις, ως ακολούθως:
(1.136) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(345) στην Αττική,
(110) στη Θεσσαλονίκη,
(82) στην Κεντρική Μακεδονία,
(81) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(78) στο Βόρειο Αιγαίο,
(73) στη Θεσσαλία,
(68) στη Δυτική Ελλάδα,
(65) στη Στερεά Ελλάδα,
(56) στην Ήπειρο,
(55) στην Πελοπόννησο,
(54) στην Κρήτη,
(25) στα Ιόνια Νησιά,
(22) στο Νότιο Αιγαίο και
(22) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (70.697) ομοειδείς παραβάσεις.

(268) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (263) πρόστιμα 300 ευρώ και(5) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(62) στο Βόρειο Αιγαίο,
(50) στην Αττική,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στην Κεντρική Μακεδονία,
(18) στην Κρήτη,
(16) στη Στερεά Ελλάδα,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στην Πελοπόννησο,
(8) στο Νότιο Αιγαίο,
(8) στη Θεσσαλία,
(7) στα Ιόνια Νησιά,
(5) στη Δυτική Μακεδονία και
(4) στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (25.957) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (24.576) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.381) των (150) ευρώ.

(7) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού –clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική:

- σύλληψη υπευθύνου καταστήματος χονδρικού εμπορίου και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν, 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

σύλληψη υπευθύνου καφενείου και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε(12) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Ελλάδα:

σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, καθώς και επιβολή προστίμου(300) ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, καθώς και επιβολή προστίμου(300) ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, σύλληψη ιδιοκτήτη ταβέρνας και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (657) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (734) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών

Από τη δακτυλοσκοπική σήμανση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, 52χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα, προέκυψε αναζητούνταν ως δραπέτης φυλακών καθώς και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ο προαναφερόμενος απογευματινές ώρες της 04-01-2021, από αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου, σε οικία στο κέντρο της πόλης, για το αδίκημα της «Διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Κατά την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς προσκόμισε πλαστά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές, πλην όμως κατά τη δακτυλοκοπική του σήμανση και στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από 03-04-2018, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Οκτώβριο του 2019 από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης (25) ετών, για τα αδικήματα της Σωματεμπορίας από Κοινού, Αρπαγής από κοινού και Βιασμού κατά συρροή.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.