Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 16/12/2020, 3:30 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (15 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα στο κάλυμμα του ουρανού του οχήματος, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 5 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.650 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου έως το πρωί της επόμενης ημέρας (8 Νοεμβρίου 2020), παραβίασε τρία καταστήματα σε περιοχή της Πέλλας, από τα οποία αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, φιάλες ποτών και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, προσπάθησε να παραβιάσει ακόμη τρία καταστήματα στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (15 Δεκεμβρίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων, δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς κατελήφθησαν κατά την διάρκεια επισκεπτηρίου σε αλλοδαπό κρατούμενο, να επιχειρούν να του παραδώσουν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε τρόφιμα, ποσότητα ηρωίνης βάρους 4 γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης. Επιπλέον στην κατοχή της μίας γυναίκας εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ναρκωτικά δισκία.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (53.674) έλεγχοι, από τους οποίους οι(6.658) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.636) παραβάσεις και συνελήφθησαν (8) άτομα, ως ακολούθως:

(1.220) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(306) στην Αττική,
(136) στη Θεσσαλονίκη,
(117) στη Δυτική Ελλάδα,
(103) στη Στερεά Ελλάδα,
(96) στην Κεντρική Μακεδονία,
(88) στη Θεσσαλία,
(77) στην Κρήτη,
(68) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(52) στην Ήπειρο,
(50) στην Πελοπόννησο,
(45) στη Δυτική Μακεδονία,
(38) στο Βόρειο Αιγαίο,
(23) στο Νότιο Αιγαίο και
(21) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (44.939) ομοειδείς παραβάσεις.

(409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (387) πρόστιμα των300 ευρώ και (22) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(89) στην Αττική,
(44) στην Κεντρική Μακεδονία,
(40) στη Δυτική Ελλάδα,
(32) στη Θεσσαλονίκη,
(30) στο Βόρειο Αιγαίο,
(25) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(24) στην Πελοπόννησο,
(24) στα Ιόνια Νησιά,
(23) στη Θεσσαλία,
(22) στην Κρήτη,
(11) στην Ήπειρο,
(10) στη Δυτική Μακεδονία και
(8) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.877) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.784) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.093) των (150) ευρώ.

(6) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου/παντοπωλείου,

στη Δυτική Ελλάδα, 3.000 ευρώ σε καφενείο,

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε κατάστημα internet cafe,

στην Κεντρική Μακεδονία, 15.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης παγωτών – αναψυκτικών και

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ-μεζεδοπωλείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση,μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (438) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (421) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Απελευθερώθηκαν οκτώ (8) αλλοδαποί που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης παράτυπων μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών και απειλής.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο – αποθήκη στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, οκτώ (8) αλλοδαποί (6 άνδρες – 2 γυναίκες) που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους συλληφθέντες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,

οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από σημείο περιοχής του Έβρου στη Θεσσαλονίκης και για την απελευθέρωσή τους, απαιτούσαν τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά.

Όσο δεν ικανοποιούταν το αίτημά τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος των μεταφερόμενων αλλοδαπών, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικές εικόνες μέσω διαδικτύου, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε αγγελία πώλησης δύο (2) παλαιών θρησκευτικών εικόνων σε ιστοσελίδα, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αναρτήσει ο 57χρονος.

Μεσημβρινές ώρες χθες (15-12-2020) στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης κατασχέθηκε από την κατοχή του συλληφθέντα μία εκ των δύο εικόνων (τρίπτυχη), ενώ έπειτα από έρευνα στην οικία του εντοπίστηκε και η έτερη εικόνα που ήταν αναρτημένη στο διαδίκτυο.

Όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η τρίπτυχη θρησκευτική εικόνα εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η έτερη εικόνα αποτελεί νεότερο πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει τεκμηρίωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.