Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Σεμινάριο Ashtanga Yoga στο Kinesis Gym Κιλκίς


Ανακοίνωση Kinesis Gym Κιλκίς
Ashtanga Yoga Workshop 
Primary series - full experience, for all levels 
Με την Olivera Zivic
Ένα τετράωρο σεμινάριο για όλα τα επίπεδα, ένα σεμινάριο το οποίο θα σας μυήσει στο αρχαίο αρχαίο σύστημα της Ashtanga Yoga.


Η Olivera Zivic με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο θα μας δείξει βήμα βήμα όλη την διδακτική ύλη. 

Κόστος σεμιναρίου 25€ το άτομο 

Προεγγραφές 20€

Ομαδικές εγγραφές (4 ακόμα και άνω) 15€

Κρατήσεις θέσεων στην γραμματεία του γυμναστηρίου μας.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο γυμναστήριο Kinesis Gym στο Κιλκίς.

Ώρα έναρξης 11:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
(Μέγιστος αριθμός ατόμων 1 άτομο ανά 2 μέτρα απόσταση)

Το σεμινάριο θα είναι μια εισαγωγή τόσο στις θεωρητικές όσο και στις πρακτικές πτυχές της Ashtanga Yoga. Θα παρέχει μια βάση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή για αυτούς που έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια μαθήματα, αλλά θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη μέθοδο.

Θα μιλήσουμε για τις ρίζες της Ashtanga Yoga, την παράδοση της, καθώς και για τα 8 μονοπάτια του Patanjali. 

Θα δουλέψουμε πάνω στην αρχή της Πρωτοβάθμιας Σειράς – Primary Series (Yoga Chickitsa, που σημαίνει Yoga Therapy), η οποία είναι η πρώτη και η πιο θεραπευτική σειρά του συστήματος Ashtanga Yoga.
Θα ξεκινήσουμε με χαιρετισμούς του ήλιου Α & Β Suria Namaskar A & , που είναι η αρχή και η βάση της πρακτικής σε όλες τις σειρές της Ashtanga, όπως και οι όρθιες Ασανες. Θα ακολουθήσει μελέτη, παρουσίαση, και μετά πρακτική των Άσανων της πρώτης σειράς. Θα δώσουμε και ιδιαίτερη έμφαση στην Vinyasa που υπάρχει στη συγκεκριμένη μέθοδο. Επειδή πρόκειται για intro, θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση διάλειμμα, και στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση (ερωτήσεις κλπ.).

Εκτός από τις πόζες, θα μάθετε πώς να συνδέετε την αναπνοή, την κίνηση και το σημείο εστίασης, έτσι ώστε η πρακτική σας όχι μόνο να αναπτύξει δύναμη και ευελιξία, αλλά και να εστιάσει και στο συναίσθημα της εσωτερικής ειρήνης. Θα σας παρουσιάσω επίσης μια βασική θεωρία της Ashtanga, εξηγώντας την προέλευση της πρακτικής, τους βασικούς κανόνες της και τον τρόπο ενσωμάτωσης της γιόγκα στην καθημερινή σας ζωή.

Θα εκτελέσουμε λεπτομερώς τις αρχικές θέσεις της σειράς. Τις βασικές τεχνικές της αναπνοής (sound breath), των bandhas και drishti που χρησιμοποιούνται στην πρακτική ashtanga.

Θα αποκτήσετε μια βιωματική αντίληψη για το πώς λειτουργεί αυτή η ισχυρή πρακτική.

Η εισαγωγή θα είναι βήμα προς βήμα, αναπνοή προς αναπνοή 

Το σεμινάριο σχεδιάζεται προσεκτικά ώστε να είναι προσπελάσιμο για αρχάριους ή για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την Ashtanga και θα διδάσκονται λεπτομερώς στάση προς στάση, σειρά προς σειρά, προκειμένου να παράσχουν μια αρμονική ροή ενέργειας και να ενσωματώσουν σωστά όλες τις πτυχές της πρακτικής με έναν ήπιο , αλλά βαθύ τρόπο. Ένας ισχυρός τρόπος για να καλλιεργηθεί μια διαλογιστική κατάσταση του νου και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση από και έξω από το χαλάκι.

Σχετικά με τη δασκάλα:

H Olivera Zivic ακολουθεί το μονοπάτι της Yoga περισσότερα απο 10 χρόνια, και πλέον η αφοσίωσή της όσων αφορά την προσωπική της πρακτική είναι πάνω στη μέθοδο της Ashtanga. Διδάσκει τη μέθοδο της Ashtanga Vinyasa Yoga στην παράδοση του Shri Krishna Pattabhi Jois και του Shri Sharath Rangswami Jois. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει διδαχτεί από σημαντικούς δασκάλους του συστήματος (Laruga Glaser, Ranko Vairagya - σχολή Ashtanga Yoga Belgrade, Maju Jois, κ.α.), καθώς και από τον ίδιο τον γκουρού της Ashtanga, τον Shri Sharath Rangswami Jois. 

Έχει πιστοποιηθεί από RYT www.yogaalliance.org κ.α. για την:

-Ashtanga Yoga Primary Series
-Hatha Yoga
-Vinyasa Yoga
-Yoga Nidra
-Traditional Hatha Yoga
-Jivamukti Yoga
-Ayurveda Tai Yoga Massage κ.α.
Κατέχει και διάφορες πιστοποιήσεις από τον MP Balatsinos. Επίσης είναι μέλος των δασκάλων Yoga της Ελλάδος εδώ και χρόνια.

Kinesis Gym
25ης Μαρτίου 24
23410 20450
Δήλωσε συμμετοχή, κρατά θέση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.