Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 10/6/2020, 10:45 μ.μ.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν χθες (9 Ιουνίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από στοχευμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αρχικά εντοπίστηκαν οι δύο άνδρες σε διαφορετικούς χρόνους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 75,5 γραμμαρίων και μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 8,5 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών τις είχαν αγοράσει νωρίτερα από τον τρίτο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στην οικία του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 796 γραμμαρίων,

3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 873 γραμμαρίων,

μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό,

μία σιδερογροθιά,

ένα σπρέι πιπεριού,

το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και

2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/266840797893617/
Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης
Συνελήφθη χθες (9 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για νοθεία τροφίμων

Εξιχνίαση κλοπής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2020, διέρρηξε κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 650 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη της οικίας του βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή κυκλοφορία των εκδρομέων, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι και συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως στις «επικίνδυνες» τροχονομικές παραβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ή ακόμα και σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Τέτοιες παραβάσεις είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα κ.α.

Από την Παρασκευή (5 Ιουνίου 2020) έως και χθες (Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020) συγκροτήθηκαν συνολικά 240 συνεργεία, όπου ελέγχθηκαν 9.445 οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.231 τροχονομικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα:


790 για υπερβολική ταχύτητα,

62 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας,

60 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

37 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

32 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

21 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,

10 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

9 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

8 για αντικανονικούς ελιγμούς,

5 για αντικανονικό προσπέρασμα και

1.197 για λοιπές παραβάσεις.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:


Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.

Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.

Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
.

Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.

Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.


Συλλήψεις για κλοπή 

Συνελήφθησαν στις 7 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 2 ημεδαποί, καθώς λίγο νωρίτερα με τη χρήση ξύλου στο οποίο είχαν προσαρμόσει κολλητική ταινία, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι Ναΐσκου, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε. 

Επίσης στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Αυτόφωρες συλλήψεις (14) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Μεταξύ αυτών και 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφού διέρρηξε αποθήκη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και αφαίρεσε ποδήλατο, προσπάθησε να το πουλήσει μέσω εφαρμογής μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
(1) άτομο για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.
(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη τρεις αλλοδαποί για ληστεία σε βάρος νεαρού στο κέντρο της πόλης

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων έπειτα από καταγγελία για ληστεία σε βάρος νεαρού στο κέντρο της πόλης καθώς και η συνεργασία με έτερα περιπολικά οχήματα οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς 23, 28 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες προχθές (08-06-2020) στο κέντρο της πόλης οι προαναφερόμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ¨έκλεισαν¨ τον δρόμο σε όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και όταν ο τελευταίος κατέβηκε από αυτό, του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τον τραυματίσουν με αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης που πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας εμβόλισαν δύο φορές το υπηρεσιακό όχημα προκειμένου να διαφύγουν.

Με τη συνδρομή και έτερων περιπολικών οχημάτων το όχημα ακινητοποιήθηκε σε παράδρομο της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς (ύψος Νεοχωρούδας) οπότε και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.