Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Επιτροπές που υποχρεούνται να συστήσουν οι Δήμοι της Ελλάδας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Η λειτουργία των δήμων της Ελληνικής Επικράτειας διέπεται κατά βάση από τους νόμους 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), 3852/2010 (Καλλικράτης),
4555/2018 (Κλεισθένης) και από αυτούς προκύπτει αφ’ ενός μεν η υποχρέωση που έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δήμοι να συστήσουν συγκεκριμένες επιτροπές με συμβουλευτικές –γνωμοδοτικές ή και εκτελεστικές αρμοδιότητες, αφ’ ετέρου δε η δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συγκροτεί επιτροπές ειδικών θεμάτων.

Επιτροπές (υποχρεωτικές)με συμβουλευτικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες είναι:

Οικονομική Επιτροπή

Επιτροπή ποιότητας ζωής

Επιτροπές (υποχρεωτικές) με μόνο συμβουλευτικές-γνωμοδοτικές προς το Δημοτικό Συμβούλιο αρμοδιότητες είναι:

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας 

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

Όταν στην υπό σύσταση επιτροπή ή συμβούλιο προβλέπεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης τότε ο δήμος απευθύνει αντίστοιχα ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο δήμος Παιονίας προκειμένου να αντικαταστήσει το υπάρχον Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων που συγκροτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2014 από την προηγούμενη διοίκηση με την υπ’ αριθ. 152/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και να εναρμονιστεί με τις αλλαγές που επέφερε ο «Κλεισθένης», έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τις 30/1/2020.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.