Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Από τον κορωνοϊό κάποια στιγμή θα καθαρίσουμε - Από τους βρωμιάρηδες και βάνδαλους του Κιλκίς πότε θα "ξεβρωμίσουμε" επιτέλους;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Η υπομονή και η ανοχή έχουν τα όριά τους. Αν δεν πάρει δραστικά μέτρα άμεσα ο δήμος, οι δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, αλλά και η δικαστική εξουσία με ανάλογες ποινές, θα είναι πολύ αργά. Σε λίγο καιρό και όταν βγούμε από τα σπίτια μας θα αντικρίσουμε μια πόλη διαλυμένη, βρώμικη, κατεστραμμένη. 

Από τον κορωνοϊό κάποια στιγμή θα καθαρίσουμε. Από τους βρωμιάρηδες και βάνδαλους του Κιλκίς πότε θα "ξεβρωμίσουμε" επιτέλους; Ψυχοπαθή καθάρματα που είναι αμφίβολο αν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, δεν γνωρίζουν πως βγαίνουν χρήματα, δεν έδωσαν ποτέ δημοτικούς φόρους. 

Γιατί αν τα έκαναν θα "πονούσαν" και θα σεβόταν την πόλη που ζουν. Κι όμως ανενόχλητοι και με θράσος καταστρέφουν και βανδαλίζουν την περιουσία των Κιλκισιωτών. Εκεί που θα βγει η μητέρα με το παιδάκι να κάνουν μια βόλτα η να παίξουν. 

Εκεί που θα έρθει κάποιος επισκέπτης και θα τρομάξει με την ασυδοσία. Κι όταν σήμερα ανέχεσαι ένα γκράφιτι, αύριο θα ανεχτείς τα σπασμένα φώτα μπροστά στα αγάλματα των ηρώων, θα δεις πεταμένα μπουκάλια αλκοόλ, ίσως και ουσιών. Θα δεις ένα ολόκληρο πάρκο που χρυσοπληρώθηκε, ότι έγινε άντρο ανομίας και αναρχίας. Θα δεις ότι κανείς δεν θα πατάει εκεί στο μέλλον. 

Γιατί θα θέλει να πηγαίνει εκεί που υπάρχει αισθητική αρμονία, καθαριότητα, πολιτισμός, τάξη, ασφάλεια. θα δεις ότι είσαι ακόμη πιο χαμηλά πιο χαμηλά, πιο χαμηλά στον κοινωνικό πολιτισμό. Εσύ έχασες και νίκησε το κακό. Κάμερες τώρα, έλεγχος και ποινές χτες. Αλλιώς πίσω στα κλουβιά μας όλοι. Αυτό μας αξίζει. Και χωρίς κορωνοϊό...



4 σχόλια:

  1. Νομιζω υπαρχουν πιο σοβαρα προβληματα απο παιδια που βαφουν με σπρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ Πάνο, επιτέλους κάποιος το είπε!!!!Δεν γίνεται τόσα χρόνια να βλέπουμε βρομιές σε μια τόσο όμορφη πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://youtu.be/di13-5A1bBQ
    Δείξτε σεβασμό στην ραπ σκηνή της πόλης σας. Καλα τα λες πανο μου!! ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ! ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΦΕΡΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ! ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.