Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

(Video) Την ανέγερση δικαστικού μεγάρου στο Κιλκίς, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης



Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Την πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε «το Κιλκίς να αποκτήσει ένα Δικαστικό Μέγαρο αντάξιο και της πόλης και του νομού», ανακοίνωσε σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας. Νωρίτερα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Πρωτοδικείο, το Ειρηνοδικείο και την Εισαγγελία Κιλκίς ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις απαξιωμένες, όπως τις χαρακτήρισε, δομές απονομής της δικαιοσύνης στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Πλαισιωμένος από τον Κιλκισιώτη Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργαντά, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ευρώπη Αρτόγλου, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια το έργο της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στο οικόπεδο του «Μύλου του Σαμαρά» θα έχει δρομολογηθεί και θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε την πορεία υλοποίησής του. Ίσως και την ολοκλήρωσή του.

Προς επίρρωση των λεγομένων του τόνισε ότι, «από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προχωρήσει το μεγάλο αυτό έργο στο Κιλκίς και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκονται από χθες στην πόλη, θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο την ανέγερσή του».

Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού στο Κιλκίς ήταν η πρώτη του στην ελληνική επικράτεια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γεγονός ιδιαίτερης σημειολογικής σημασίας για τον ίδιο, καθώς ξεκινάει το έργο του «σ’ έναν τόπο όπου οι υποδομές της δικαιοσύνης δυστυχώς δεν περιγράφονται ως οι καλύτερες στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς πάντως για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Τσιάρας εμφανίστηκε μάλλον επιφυλακτικός προβάλλοντας τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Κυριακίδης, καλωσόρισε τον Υπουργό και επανέλαβε την αναγκαιότητα ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται σε συνθήκες που της αξίζουν και που πρωτίστως δείχνουν πολιτισμό. Σε ό,τι αφορά στο οικόπεδο του Μύλου του Σαμαρά ανέφερε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και από άποψη πολεοδομίας, τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και χωροταξίας. 

Ενημέρωσε επίσης, ότι σε πρώτη φάση από το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να παρθούν δύο αποφάσεις. Η πρώτη αφορά στη συμβολαιογραφική διανομή του οικοπέδου σε 2 διαιρετά τμήματα, από τα οποία το ένα θα πάρει ο δήμος ως συνιδιοκτήτης, ενώ η δεύτερη αφορά στην παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις περαιτέρω ενέργειες. 

Προσέθεσε δε, ότι δεν απαιτείται ομόφωνη απόφαση. Για το λόγο όμως ότι αποτελεί ομόφωνο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πράξει το χρέος του. Τέλος, ευχαρίστησε προσωπικά τον Κιλκισιώτη Υφυπουργό «για την πολιτική δεινότητα και συνεισφορά του στο θέμα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς, χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «μονόδρομο» την επιλογή του οικοπέδου του Μύλου του Σαμαρά, καθώς όπως τόνισε αποτελεί «το μοναδικό οικόπεδο στο οποίο μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα, γιατί δεν απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης. 

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα χρειαζόταν τροποποίηση ρυμοτομικού, όπερ σημαίνει καθυστέρηση 2 τουλάχιστον επιπλέον ετών στη δρομολόγηση του έργου». Και εφόσον ο στόχος, όπως τόνισε, είναι η εντός της τρέχουσας τετραετίας ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου, το εν λόγω οικόπεδο αποτελεί το μοναδικό πρόσφορο για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.