Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Άνεργη Ολλανδέζα - Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει την ανατροπή-Ώριμη κυρία η νέα του σύντροφος



Της Μέμας Τεμεκενίδου

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει την ανατροπή-Ώριμη κυρία η νέα του σύντροφος” Λοιπόν ναι!
Αυτός είναι τίτλος ημερήσιας "πολιτικής εφημερίδας" κι όχι η δική μου κραυγή από το σοκ του γεγονότος. Γιατί σοκ…. Δεν έπαθα. Κι ως φαίνεται δεν είμαι η μόνη. Γιατί δεν είδα πουθενά λιπόθυμους πολίτες, ή έστω ζαλισμένους από την ένταση της πρωτόγνωρης είδησης. Ούτε αυτοκτονίες προσβεβλημένων αρσενικών εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανατροπή των παραδόσεων.


Και δεν έπαθα σοκ πρώτον: γιατί δε μ αφορά ποια είναι η σύντροφος κάθε φορά του κάθε αποτυχόντα πρώην Πρωθυπουργού.

Δεύτερο: διότι ναι, ο πάσα εις, έχει το δικαίωμα να έχει σύντροφο που τυγχάνει άνεργη. Άλλωστε στην Ελλάδα του 2016 ζούμε και ο μισός πληθυσμός άνεργος είναι! Δε θα πάψουμε ν αγαπιόμαστε κι όλας!

Τρίτο: ούτε και το γεγονός ότι είναι αλλοδαπή δε με σόκαρε. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, επειδή μιλάμε για έχοντα και κατέχοντα…. θα προτιμούσα ν'               «αποκαταστήσει κάποιο δικό μας κορίτσι»! Αλλά ξέρετε εσείς κάποιο κορίτσι στο περιβάλλον σας που θα ήθελε να συνυπάρξει με τον σπιρτούλη; Εγώ πάλι που είμαι κοινωνική….. ΟΧΙ! Εκτός κι αν τους πείραξε το γεγονός ότι η κοπέλα είναι Ολλανδέζα. Πουρκουά τέτοιος ρατσισμός;

Κι επειδή υποψιάζομαι ότι κάποιοι, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, μπορεί να πούνε καμιά κακία για την ηλικία της …. Ένα πράγμα μόνο σας λέω! Βαστάτε Τούρκοι τα άλογα, γιατί θα σφαχτούμε! Τσιμουδιά! Ούτε κιχ!

Όσοι θεωρούν ότι το φυσιολογικό είναι να κυκλοφορεί το κάθε μωρμολίκι με την εγγόνα του, ας ονειρευτούν τον πατέρα τους με την κόρη τους. Και να μην τους εύρει κανένα κακό. Τρομερό εεε; 

Ή ν ανοίξουν διάπλατα τα ματάκια όταν γίνεται είδηση ο γηραιός των καναλιών με την «εκρηκτική ξανθιά tv περσόνα» του . Ξέρω, ξέρω! Όλοι οι κακομοίρηδες των 50-60-70φεύγα, μπορείτε να ονειρευτείτε τον εαυτό σας να κυκλοφορεί με εικοσάρα που σας έχει «ερωτευτεί τρελά» για τα φανερά και τα κρυφά ή ανύπαρκτα χαρίσματα σας. Αλλά όταν η σύγκριση αγγίζει τα κοριτσάκια σας……… Μούγκα!

Ναι βρε αγόρια, έτσι φαίνεστε κι εσείς , που δεν έχετε την οικονομική επιφάνεια του Κοντομηνά κι ούτε βέβαια τη δυνατότητα να κάνετε το σέρβις του, στα μάτια μας! Βέβαια, εσάς οι ¨μικρές αδέσποτες¨ σας αγαπούν για τα λεπτά σας αισθήματα, τον αδαμάντινο χαρακτήρα και τα ευωδιαστά απ το τσιγάρο και το πιοτί χείλη σας. 

Γι αυτό πέφτετε από τα σύννεφα όποτε (κι αν ποτέ) πάρετε χαμπάρι ότι, άλλο ήταν αυτό που έψαχναν οι αδέσποτες από σας τα χαϊβάνια! Και είχε να κάνει μ αυτό που έψαχνε κι ο 25χρονος Αλβανός από την 55χρονη Ρούλα που πριν χρόνια γύρναγε στα κανάλια και τον ικέτευε να γυρίσει σ αυτήν. Μαζί με τα καλούδια που του χάρισε (άδεια παραμονής, τζιπ χλιδάτο, παράδες, την καρδιά της…..) πιστεύοντας ότι εννοούσε όλους τους όρκους που της έδινε για να τα αποκτήσει.

Αχ! Αυτή η ματαιοδοξία μας, που τα χρόνια της ευμάρειας εξελίχθητε σε υπερφίαλο εγωϊσμό! Να θεωρούμε ότι εμείς είμαστε ερωτεύσημοι, αξιαγάπητοι, τραβηχτικοί, αξιόλογοι, χαρισματικοί, μόνο από το γεγονός (συνήθως) ότι είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από άλλους ή γιατί κατέχουμε θέση εξουσίας. Κι αυτό δεν αφορά πια μόνο τους άντρες συμπολίτες μας, αλλά και τις γυναίκες που μετά από αιώνες στην αφάνεια και την καταπίεση, βρεθήκαμε με χρήμα κι εξουσία και ξεφύγαμε. 

Κι έχουμε θεοποιήσει τη νεαρή σάρκα και την κυνηγάμε με μανία. Χωρίς φραγμούς και όρια. Παραβλέποντας οτιδήποτε άλλο. Κι όπως έλεγε παλιά κάποιος για τις επιλογές του: Ας φάω εγώ φρέσκο κρέας κι ας πάρουν και καμιά μπουκιά κι οι φίλοι μου! Όπου κρέας ήταν η νεαρή ύπαρξη που γοητευόταν από τη θέση και το πορτοφόλι του. 

Κι αντί να γίνουμε πιο ουσιαστικοί-ες, φθηναίναμε. Δε μας απασχολεί η ποιότητα και η ουσία της σχέσης, αλλά η εντύπωση που έχουν για μας οι απέναντι. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι! Νομίζω.

Κι έρχεται τώρα ο Γιωργάκης να βάλει τις σχέσεις σε νέα βάση. Σ αυτή που λέει ότι, οι ώριμοι κύριοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και με ώριμες κυρίες (και τανάπαλιν) και γίνεται χαμός στις παλιοφυλλάδες! Οι οποίες βρήκαν πολύ φυσιολογικές τις σχέσεις του Ψυχάρη και του Κοντομηνά με τις εγγόνες τους.(Όχι όμως και της Ρούλας με τον τάδε που την ξεσχίσανε τα ΜΜΕ.) 

Όσο για τις "ώριμες κυρίες", αν δεν έχουν τραβηχτεί απ όλα τα σημεία του σώματος τους και δεν είναι διαπλεκόμενες…….. είναι ανύπαρκτες κι αόρατες στα αισθηματικά των φυλλάδων και της κοινωνικής ζωής. 

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ είμαι με τον Παπανδρέου, για πρώτη φορά στη ζωή μου! Γιατί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα ν αγαπούν και ν αγαπιούνται, ακόμη κι αν δεν αναπαράγουν το μοντελάκι του γεροΨυχάρη ή του μπαρμπαΚοντομηνά, σ' όλες τις ηλικίες ! Και το να μπορούν ν' αγαπιούνται χωρίς απαραίτητα να συναλλάσσονται ψυχές και πορτοφόλια, είναι δείγμα υγείας και απόδειξη ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα στην κοινωνία μας! Γιατί όπως λέει και το άσμα ¨οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.