Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Ακόμα και μετά την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ερώτηση που είχε κάνει η Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου για την έλλειψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές του νομού Κιλκίς, η ερώτηση παρέμεινε ουσιαστικά αναπάντητη.
Για την ιστορία, η ερώτηση αναδείκνυε το χάλι και τον πρόχειρο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας. Το υπουργείο, αφού εκχώρησε στα ιδιωτικά κανάλια τα δικαιώματα παροχής ψηφιακού σήματος, αποποιείται τις ευθύνες του και αδιαφορεί σήμερα για τα προβλήματα που προκύπτουν.Ειδικότερα, στην ερώτηση που κατατέθηκε την 28η Ιανουαρίου του 2014 και αφορούσε τα χωριά Νέο, Παλιό, Αγιονέρι και Ανθόφυτο όπου στις συχνότητες 29 και 31 παρεμβάλλεται αλλοδαπή πλατφόρμα, η απάντηση του υπουργείου είναι ότι για τεχνικούς λόγους κατά τη μεταβατική περίοδο δεν είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη όλης της χώρας με βάση τους χάρτες μετάβασης σε ψηφιακό σήμα και ότι οι περιοχές αυτές δεν περιλαμβάνονται στην ενδεικτική περιοχή κάλυψης ψηφιακού σήματος του κέντρου εκπομπής Χορτιάτη. Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να τοποθετηθεί μικρός αναμεταδότης (gap filler) κάτι που όμως δεν προβλέπεται από το ισχύον μεταβατικό νομικό πλαίσιο !
Όσο για την οριστική μετάβαση, αόριστο παραμένει το νομικό πλαίσιο για την περίπτωση που ακόμη και τότε θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Όπως αοριστία καλύπτει και την ενδεχόμενη ανάγκη εγκατάστασης μικρών αναμεταδοτών, για το κόστος των οποίων το Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα το επωμιστεί. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 1.500 τέτοιοι αναμεταδότες για όλη την Ελλάδα.
Οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας έχουν "καεί" από τέτοιες αοριστίες και η εμπειρία λέει ότι συνήθως τέτοια κόστη μετακυλίονται σε αυτές. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση που έχει πλέον εθιστεί να ισοπεδώνει ολόκληρους κλάδους εργαζομένων και επαγγελματιών σε μία νύχτα και σε ένα άρθρο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.