Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Επιτυχημένη ομιλία για τις Γενοκτονίες στην Θεσσαλονίκη

Αν και ήταν η δεύτερη φορά, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναμίλησε με το ίδιο θέμα, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com), στην Θεσσαλονίκη, η αίθουσα ήταν και πάλι ασφυκτικά γεμάτη. Την πρώτη φορά μίλησε στην αίθουσα «Αλέξανδρος», τον Ιανουάριο. Προχθές μίλησε στην αίθουσα του πολυχώρου των «Δεσμών των Ελλήνων», στην Τούμπα.
Μετά τον σύντομο πρόλογο του Προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου κ. Γιάννη Κουριαννίδη, ο Γιώργος Λεκάκης καταιγιστικός όπως πάντα, μίλησε και ως μέλος της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και των Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών, για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν από τον άνθρωπο, εναντίον του συνανθρώπου του, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Και ενώ την πρώτη γενοκτονία του 20ού αι. την διέπραξαν οι Γερμανοί (εναντίον της Ναμίμπια), σήμερα οι διαπράττεται μια αλλιώτικη ιδιότυπη, αλλά πάντως γενοκτονία, εις βάρος του ελληνικού λαού, κατέληξε ο συγγραφέας. 

Με στοιχεία που αναφέρονται στα τρία τελευταία του βιβλία, «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», «Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αιώνα» και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής» (όλα από τις εκδόσεις «Κάδμος»).

Η ομιλία, που συνοδεύθηκε από προβολή εικόνων, όπως το συνηθίζει ο συγγραφέας, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, για περισσότερη από μια ώρα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις, που κράτησαν άλλο τόσο.

Ανάμεσα στο ακροατήριο διακρίναμε προσωπικότητες της πόλεως της Θεσσαλονίκης, όπως τον ομότιμο καθηγητή Ιατρικής στο ΑΠΘ, Αριστοτέλη Βρίτσιο, τον καθηγητή Μαθηματικών στο ΑΠΘ, Αντώνη Βαρδουλάκη, τον τ. υπουργό και βουλευτή κ. Κώστα Κιλτίδη, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.