Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστέλλεται η συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ανεστάλει η ισχύς προγενέστερης απόφασης με την οποία συγχωνεύτηκε το Δημοτικό Σχολείο Γοργόπης στο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης και το Δημοτικό Σχολείο Τούμπας στο Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.

Μετά την απόφαση αυτή θα λειτουργήσουν κανονικά από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά τα σχολεία Γοργόπης και Τούμπας και θα δοθεί χρόνος για να επιτευχθεί η πλέον ενδεδειγμένη οριστική λύση στο θέμα που ανέκυψε.


Σημειώνουμε ότι για την αναστολή της απόφασης είχε δεσμευτεί να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς κατά τη δημόσια παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας. Έτσι μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Παιονίας Αθ. Λαπόρδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη συναντήθηκε και συζήτησε κατ’ επανάληψη το θέμα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι ανάγκες και οι ευαισθησίες των κατοίκων της Παιονίας.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος σε προηγούμενες ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα επισημαίνει ότι είναι πάντα πρόθυμος εκ του θεσμικού του ρόλου για την αναζήτηση και προώθηση λύσεων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του τόπου, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. 

Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία χωρεί ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίλογος. Αποτελεί όμως περιττή σπατάλη δυνάμεων και επιζήμια συμπεριφορά η αναζήτηση διαφωνιών και η υπεράσπιση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων σε τοπικά προβλήματα και μάλιστα στον χώρο της εκπαίδευσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.