Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Παιονίας για την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"Η Επιτροπή Αγώνα Παιονίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν την αγωνιστική τους διάθεση, να δράσουν συλλογικά και να χτίσουν την μόνη ικανή δύναμη να φέρει τα πάνω-κάτω, την Λαϊκή Συμμαχία. Η Συμμαχία αυτή έχοντας ως καθημερινό στόχο τον συντονισμό των δυνάμεων και των αγώνων του λαού, θα ενισχύσει την προσπάθεια δημιουργίας ενός κινήματος πάλης και ανατροπής.

Την πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιούν εργαζόμενοι (ΠΑΜΕ), γυναίκες (ΟΓΕ), αυτοαπασχολούμενοι (ΠΑΣΕΒΕ), φτωχοί αγρότες (ΠΑΣΥ), άνεργοι και νέοι οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη στους σύγχρονους «σωτήρες» του λαού. Θέτουν τις δυνάμεις τους στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου, με στόχο την κοινή δράση με σωματεία, συλλόγους, οργανώσεις ώστε να καταπολεμηθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Ο δρόμος που σε καλούμε να πορευτείς μαζί μας, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι όμως ο μόνος δρόμος που καλλιεργεί την περηφάνια, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Μόνο έτσι θα μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια γιατί κάναμε το χρέος μας και αγωνιστήκαμε για να μην γίνουν γενιά χωρίς δικαιώματα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένας λαϊκός άνθρωπος χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς τροφή, χωρίς στέγη. Να ενισχυθεί η προσπάθεια συμπαράστασης στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών.

Κόντρα στην ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, να οργανωθούν αγώνες και πρωτοβουλίες για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν γίνονται. Ο ποιητής Μπ. Μπρέχτ έγραψε χαρακτηριστικά: «Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί. Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει».

Μόνο η οργανωμένη πάλη και η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη, για όλα τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το λαό να παλέψει ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές, να αντισταθεί και να αντεπιτεθεί για το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα έχει στο επίκεντρο της την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Σε καλούμε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου για να γνωριστούμε και να οργανώσουμε την πάλη μας. Πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο και την κοινωνία. Το έχει ανάγκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.