Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας) ανακοινώνεται ότι, σήμερα 23-10-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ξεκίνησε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) με θέμα: "Δίκτυα που ασχολούνται με τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών". Η δραστηριότητα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 23-10-2012 έως 25-10-2012, με τη συμμετοχή τριάντα δύο (32) Ανώτερων Αξιωματικών – Στελεχών των Αστυνομιών και εμπειρογνωμόνων, από Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις Συνδεδεμένες με την Ευρωπαϊκή Ένωση Χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μαυροβούνιο Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία και F.Y.R.O.M.) καθώς επίσης και πέντε (05) Στελεχών και εμπειρογνωμόνων από Οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.A.S.O., FRONTEX, EUROPOL), που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και σε σχετιζόμενα εγκλήματα. Από την Χώρα μας θα συμμετέχουν έξι (06) στελέχη στο σεμινάριο, τέσσερα (04) στελέχη από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο (02) από το Λιμενικό Σώμα.
Την έναρξη πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος στην ομιλία μεταξύ των άλλων επισήμανε ότι: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστηση μου, που μου δίνεται η ευκαιρία να παραβρίσκομαι στην έναρξη του σεναρίου, στο οποίο θα αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις διωκτικές αρχές.
Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα αποτελεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον κύριο αρχικό προορισμό για το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της διακίνησης και εκμετάλλευσης των παράνομων μεταναστών.
Για το σκοπό αυτό, με την ουσιαστική χρηματοδοτική συνεισφορά της ευρωπαϊκής ένωσης αναβαθμίσαμε σε μεγάλο βαθμό τόσο το επίπεδο φύλαξης των συνόρων μας με τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τις δυνατότητες μας στο επίπεδο της εποπτείας και διαχείρισης του υπάρχοντος μεταναστευτικού πληθυσμού που βρίσκεται στην Χώρα, με μέτρα όπως η βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου, η δημιουργία σύγχρονων κέντρων κράτησης, η εντατικοποίηση της εφαρμογής των μέτρων εθελούσιων ή εξαναγκαστικών επιστροφών, κ.λπ.
Επίσης αναπτύσσουμε εποικοδομητική επιχειρησιακή συνεργασία με τον οργανισμό FRONTEX και με τη Europol ανταλλάσουμε πλέον σε τακτικό επίπεδο ποιοτικότερες επιχειρησιακές πληροφορίες για περαιτέρω αξιοποίηση και από άλλα ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Το πρόβλημα που υπάρχει στον Έβρο, της ροής λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, αντιμετωπίζεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες. Με το πρόγραμμα ¨Ξένιος Ζευς¨ σε εθνικό επίπεδο παρατηρούμε ότι παράνομες οργανώσεις οι οποίες ασχολούνται με τη διακίνηση λαθρομετανάστευσης χρησιμοποιούν πλέον άλλες εισόδους όπως τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Η είσοδος από το σημείο αυτό δεν είναι τόσο εκτενής όσο ήταν από τα σύνορα του Έβρου.
Είμαι πεπεισμένος ότι, με την ανάπτυξη αγαστής συνεργασίας των Κρατών Μελών το πρόβλημα αυτό θα περιοριστεί εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας.
Είναι πολύ σημαντικό στελέχη διωκτικών Αρχών από διαφορετικές χώρες να συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια, να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης».
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΚΟΝΤΕΛΑΣ στον λόγο του προς τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στα εξής: «Σας καλωσορίζω στην πατρίδα μου την Ελλάδα, τη χώρα της φιλοξενίας και του Ολυμπισμού αλλά και στην ιστορική πόλη της Βέροιας.
Βρίσκομαι εδώ σήμερα, ως εκπρόσωπος του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο οποίος λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων θα είναι μαζί σας από αύριο και θα ήθελα να σας μεταβιβάσω εκ μέρους του τις εγκάρδιες ευχές του για ευόδωση των εργασιών σας, τις επόμενες μέρες. Επιπλέον παρακαλώ δεχθείτε και τις προσωπικές μου ευχές για μία ευχάριστη διαμονή εδώ στη Χώρα μας και στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος.
Είναι αλήθεια, πως το θέμα του σεμιναρίου αποτελεί τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή προτεραιότητα και αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά. Παράλληλα, η παράνομη μετανάστευση δεσπόζει ταυτόχρονα ως μία απειλή η οποία δεν μπορεί πλέον να τοποθετείται σε δεύτερη μοίρα.
Η Αστυνομική Ακαδημία της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας τη σημασία των σεμιναρίων CEPOL αλλά και τα παραπάνω, ανέλαβε φέτος για πρώτη φορά τη φιλοξενία του εν λόγω σεμιναρίου CEPOL, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια καλή συνεργασία τόσο με τη CEPOL όσο και με άλλες ευρωπαϊκές Υπηρεσίες όπως η FRONTEX και η EUROPOL, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού.
Η Διοίκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας ενστερνίζεται το γεγονός ότι τα σεμινάρια της CEPOL, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κανάλια επικοινωνίας Στελεχών επιβολής του Νόμου των Κρατών της Ευρώπης και γι’ αυτό το λόγο προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτυχή υλοποίησή τους επιδιώκοντας παράλληλα το βέλτιστο αποτέλεσμα και όφελος για τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Κρατών – Μελών. Το αποτέλεσμα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ σας, το οποίο θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στη γνώση και στην ανταλλαγή πρακτικών και ιδεών. Αυτή η συνεργασία και επικοινωνία είναι που θα θωρακίσει τους οργανισμούς μας και τα Κράτη μας και θα μας οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σε ένα χώρο ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα και πάλι να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και κυρίως υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.»
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, υποδέχτηκε ως οικοδεσπότης τα ανωτέρω στελέχη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και τους καλωσόρισε αναφέροντας στην ομιλία του: «Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, στην ιστορική πόλη της Βέροιας, εδώ στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, η οποία ονομάζεται Μακεδονία. Είναι η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του διάσημου φιλόσοφου Αριστοτέλη και ένα από τα πρώτα μέρη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κατά την περίοδο της Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αστυνομικής Ακαδημίας, το οποίο αποτελεί μέρος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας - CEPOL , ΄΄Δίκτυα που ασχολούνται με τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών΄΄.
Ο κύριος στόχος και σκοπός του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ στη Βέροια είναι να εκπαιδεύσει και να μετεκπαιδεύσει τους αστυνομικούς για τα τρέχοντα ζητήματα και θέματα που συνδέονται με τις νέες μορφές της εγκληματικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας επικεντρώνεται όχι μόνο στις μεθόδους αντιπαραθέσεων, αλλά κυρίως και στα συστήματα πρόληψης. Σε συνεργασία με τα δύο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και της τοπικών Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και γνώσης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας είναι επίσης η συνεργασία με άλλα Διεθνή Εκπαιδευτικά Κέντρα Μετεκπαίδευσης Αστυνομικών, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών & Επιστημονικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, μόνο μέσω της βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την εξυπηρέτηση μας προς τους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε επαρκώς τις διάφορες μορφές της σύγχρονης εγκληματικότητας.
Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Εκπαιδευτικό Κέντρο, να ενημερωθείτε για τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευτούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να γνωρίσετε την ελληνική ιστορία και να πάρετε μία γεύση από τη γνωστή ελληνική φιλοξενία.
Ελπίζω να απολαύσετε τη διαμονή σας στη Βέροια. Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Να έχετε μία ευχάριστη παραμονή καθώς επίσης και μία ενδιαφέρουσα, γόνιμη και επιτυχημένη πορεία στο Σεμινάριο».
Κατόπιν των χαιρετισμών, ο εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) Υπαστυνόμος Α΄ Αλέξανδρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ο οποίος ορίστηκε και προσήλθε για το σκοπό αυτό από τη Γραμματεία της Cepol ως εκπρόσωπος της, απένειμε στο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγο Δημήτριο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, αναμνηστικό έμβλημα της Κυπριακής Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Cepol.
Την έναρξη πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος στην ομιλία μεταξύ των άλλων επισήμανε ότι: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστηση μου, που μου δίνεται η ευκαιρία να παραβρίσκομαι στην έναρξη του σεναρίου, στο οποίο θα αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις διωκτικές αρχές.
Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα αποτελεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον κύριο αρχικό προορισμό για το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της διακίνησης και εκμετάλλευσης των παράνομων μεταναστών.
Για το σκοπό αυτό, με την ουσιαστική χρηματοδοτική συνεισφορά της ευρωπαϊκής ένωσης αναβαθμίσαμε σε μεγάλο βαθμό τόσο το επίπεδο φύλαξης των συνόρων μας με τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τις δυνατότητες μας στο επίπεδο της εποπτείας και διαχείρισης του υπάρχοντος μεταναστευτικού πληθυσμού που βρίσκεται στην Χώρα, με μέτρα όπως η βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου, η δημιουργία σύγχρονων κέντρων κράτησης, η εντατικοποίηση της εφαρμογής των μέτρων εθελούσιων ή εξαναγκαστικών επιστροφών, κ.λπ.
Επίσης αναπτύσσουμε εποικοδομητική επιχειρησιακή συνεργασία με τον οργανισμό FRONTEX και με τη Europol ανταλλάσουμε πλέον σε τακτικό επίπεδο ποιοτικότερες επιχειρησιακές πληροφορίες για περαιτέρω αξιοποίηση και από άλλα ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Το πρόβλημα που υπάρχει στον Έβρο, της ροής λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, αντιμετωπίζεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες. Με το πρόγραμμα ¨Ξένιος Ζευς¨ σε εθνικό επίπεδο παρατηρούμε ότι παράνομες οργανώσεις οι οποίες ασχολούνται με τη διακίνηση λαθρομετανάστευσης χρησιμοποιούν πλέον άλλες εισόδους όπως τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Η είσοδος από το σημείο αυτό δεν είναι τόσο εκτενής όσο ήταν από τα σύνορα του Έβρου.
Είμαι πεπεισμένος ότι, με την ανάπτυξη αγαστής συνεργασίας των Κρατών Μελών το πρόβλημα αυτό θα περιοριστεί εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας.
Είναι πολύ σημαντικό στελέχη διωκτικών Αρχών από διαφορετικές χώρες να συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια, να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων παράνομης μετανάστευσης».
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΚΟΝΤΕΛΑΣ στον λόγο του προς τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στα εξής: «Σας καλωσορίζω στην πατρίδα μου την Ελλάδα, τη χώρα της φιλοξενίας και του Ολυμπισμού αλλά και στην ιστορική πόλη της Βέροιας.
Βρίσκομαι εδώ σήμερα, ως εκπρόσωπος του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο οποίος λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων θα είναι μαζί σας από αύριο και θα ήθελα να σας μεταβιβάσω εκ μέρους του τις εγκάρδιες ευχές του για ευόδωση των εργασιών σας, τις επόμενες μέρες. Επιπλέον παρακαλώ δεχθείτε και τις προσωπικές μου ευχές για μία ευχάριστη διαμονή εδώ στη Χώρα μας και στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος.
Είναι αλήθεια, πως το θέμα του σεμιναρίου αποτελεί τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή προτεραιότητα και αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά. Παράλληλα, η παράνομη μετανάστευση δεσπόζει ταυτόχρονα ως μία απειλή η οποία δεν μπορεί πλέον να τοποθετείται σε δεύτερη μοίρα.
Η Αστυνομική Ακαδημία της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας τη σημασία των σεμιναρίων CEPOL αλλά και τα παραπάνω, ανέλαβε φέτος για πρώτη φορά τη φιλοξενία του εν λόγω σεμιναρίου CEPOL, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια καλή συνεργασία τόσο με τη CEPOL όσο και με άλλες ευρωπαϊκές Υπηρεσίες όπως η FRONTEX και η EUROPOL, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού.
Η Διοίκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας ενστερνίζεται το γεγονός ότι τα σεμινάρια της CEPOL, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κανάλια επικοινωνίας Στελεχών επιβολής του Νόμου των Κρατών της Ευρώπης και γι’ αυτό το λόγο προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτυχή υλοποίησή τους επιδιώκοντας παράλληλα το βέλτιστο αποτέλεσμα και όφελος για τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Κρατών – Μελών. Το αποτέλεσμα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ σας, το οποίο θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στη γνώση και στην ανταλλαγή πρακτικών και ιδεών. Αυτή η συνεργασία και επικοινωνία είναι που θα θωρακίσει τους οργανισμούς μας και τα Κράτη μας και θα μας οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σε ένα χώρο ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα και πάλι να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και κυρίως υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.»
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, υποδέχτηκε ως οικοδεσπότης τα ανωτέρω στελέχη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και τους καλωσόρισε αναφέροντας στην ομιλία του: «Αγαπητοί Συνάδελφοι, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, στην ιστορική πόλη της Βέροιας, εδώ στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, η οποία ονομάζεται Μακεδονία. Είναι η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του διάσημου φιλόσοφου Αριστοτέλη και ένα από τα πρώτα μέρη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κατά την περίοδο της Ελληνορωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αστυνομικής Ακαδημίας, το οποίο αποτελεί μέρος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας - CEPOL , ΄΄Δίκτυα που ασχολούνται με τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών΄΄.
Ο κύριος στόχος και σκοπός του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ στη Βέροια είναι να εκπαιδεύσει και να μετεκπαιδεύσει τους αστυνομικούς για τα τρέχοντα ζητήματα και θέματα που συνδέονται με τις νέες μορφές της εγκληματικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας επικεντρώνεται όχι μόνο στις μεθόδους αντιπαραθέσεων, αλλά κυρίως και στα συστήματα πρόληψης. Σε συνεργασία με τα δύο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και της τοπικών Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και γνώσης. Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας είναι επίσης η συνεργασία με άλλα Διεθνή Εκπαιδευτικά Κέντρα Μετεκπαίδευσης Αστυνομικών, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών & Επιστημονικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, μόνο μέσω της βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την εξυπηρέτηση μας προς τους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε επαρκώς τις διάφορες μορφές της σύγχρονης εγκληματικότητας.
Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Εκπαιδευτικό Κέντρο, να ενημερωθείτε για τους τρόπους που χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευτούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να γνωρίσετε την ελληνική ιστορία και να πάρετε μία γεύση από τη γνωστή ελληνική φιλοξενία.
Ελπίζω να απολαύσετε τη διαμονή σας στη Βέροια. Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Να έχετε μία ευχάριστη παραμονή καθώς επίσης και μία ενδιαφέρουσα, γόνιμη και επιτυχημένη πορεία στο Σεμινάριο».
Κατόπιν των χαιρετισμών, ο εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) Υπαστυνόμος Α΄ Αλέξανδρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ο οποίος ορίστηκε και προσήλθε για το σκοπό αυτό από τη Γραμματεία της Cepol ως εκπρόσωπος της, απένειμε στο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγο Δημήτριο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, αναμνηστικό έμβλημα της Κυπριακής Προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Cepol.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.