Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Bεστερβέλε

Πηγή: Deutsche WelleΟι συναντήσεις που έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Βερολίνο φαίνονται μάλλον πιο ευχάριστες από αυτήν του 'Ελληνα πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή με την Άγκελα Μέρκελ. Οι συναντήσεις που έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Βερολίνο φαίνονται μέχρι τώρα να κινούνται σε πιο θετικό κλίμα σε σχέση με αυτό που αναμένεται να έχει η επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά την ερχόμενη Παρασκευή με την Γερμανίδα καγκελάριο.
Αυτό δεν φορά μόνον το δείπνο χθες το βράδυ με τον άλλοτε Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος ασκεί έντονα κριτική στους πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την τρέχουσα κρίση.
Και ο ομόλογος του κ. Αβραμόπουλου, Γκίντο Βεστερβέλε, δεν ανήκει σε αυτούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο που πυροδοτούν με τις δηλώσεις τους τις ελληνογερμανικές σχέσεις.Μια προσεκτική ανάγνωση των διατυπώσεων του κ. Βεστερβέλε οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: αν η Αθήνα δείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα να εφαρμόσει το Μνημόνιο, τότε υπάρχουν περιθώρια για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής, ακόμη και για αλλαγές στο περιεχόμενο του.

Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη
Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει στο Βερολίνο ο κ. Αβραμόπουλος: η Ελλάδα θα καταβάλει σοβαρές προσπάθειες να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχοντας την πρόθεση να παραμείνει στην ευρωζώνη. Μόνο που κ. Βεστερβέλε δεν είναι ο ιδανικός αποδέκτης ενός τέτοιου μηνύματος.
Θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής δεν τα χειρίζεται το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά σχεδόν αποκλειστικά η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Και αυτή δεν φαίνεται ακόμη να είναι πεπεισμένη για τις καλές ελληνικές προθέσεις.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.