Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τεράστιες επενδύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η εταιρία EDF Energies Nouvelles, η οποία μαζί με την ΔΕΗ και την Acciona Ενεργειακή AE είναι οι μεγαλύτερες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σχεδιάζει να επενδύσει στο νομό μας 30 εκατ. ευρώ για αιολικό σταθμό ισχύος 32 MW. Παράλληλα, στο νομό Κιλκίς εκδόθηκαν ήδη έξι άδειες για 5,4 MW φωτοβολταϊκών, 12 MW ηλιοθερμικών και 2,66 Mwe, που θα παράγονται από μονάδα βιοαερίου.

 Οι ανωτέρω επενδύσεις μαζί με αυτές που ήδη έχουν γίνει καθιστούν την περιοχή μας ως μια απ` τις σπουδαιότερες στον τομέα των ΑΠΕ. Ένας τομέας, στον οποίο οι επενδύσεις τα τελευταία χρόνια είναι κολοσσιαίες, και έτσι αναμένεται να εξελιχτούν μέχρι και το 2020. Σύμφωνα με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την τελευταία τριετία καταγράφηκε επενδυτικός οργασμός στις ΑΠΕ, καθώς οι επενδύσεις της περιόδου 2007-2010 έχουν ξεπεράσει τα 21 δισ. ευρώ, ενώ κάθε έτος μέχρι το 2020 υπολογίζεται ότι θα επενδύονται περίπου 2 δις ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.