Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς , στο πλαίσιο του σχεδίου «Καινοτόμες προοπτικές στις μαθησιακές δυσκολίες» - “Innovative Perspectives in Learning Disabilities” εκπαιδευτικής σύμπραξης του προγράμματος της Ε.Ε. Grundtvig, πραγματοποίησε επίσκεψη, από 16 έως 19 Μαρτίου 2011, στην πόλη Erlangen της Νυρεμβέργης (Γερμανία) με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) ατόμων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η πρόεδρος κ. Ευθυμία Καράμπαγλη-Γεωργιάδου, η ταμίας κ. Δέσποινα Γυμνοπούλου-Νικολαϊδου, η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ. Μαρίνα Πατσίδου και η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς κ. Φωτεινή Χρηστίδου-Τσακμαλή.
Πρόκειται για τη δεύτερη διακρατική συνάντηση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος του σχεδίου είναι η πληροφόρηση μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το περιεχόμενο του τελικού προϊόντος του προγράμματος, δηλαδή ένας ιστοχώρος, στη χρήση του οποίου θα εξοικειωθούν πρώτα οι εκπαιδευτικοί και έπειτα οι γονείς ώστε να υποστηρίξουν τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και ένα τοπικό κέντρο για άτομα με αναπηρίες και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα του κρατιδίου της Βαυαρίας. Θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προβλήματα συμπεριφοράς, δεξιότητες, πρόληψη κρίσεων, δικτύωση, ποιότητα της διδακτικής διαδικασίας και ανάπτυξη αυτής είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου. Το γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στην ελληνική αντιπροσωπεία ήταν το γεγονός ότι τα γερμανικά σχολεία της ειδικής αγωγής συστεγάζονται με σχολεία της γενικής εκπαίδευσης, μια πρακτική που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ρουμανία ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.