Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΙΛΚΙΣ - ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ

Από τον Απρίλιο του 2010 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επώνυμα την τοποθέτηση σε κεραμοσκεπή τριώροφης οικοδομής επί της 21ης  Ιουνίου 250, καμουφλαρισμένης κεραίας της Vodafon μέσα σε ψεύτικη καμινάδα.
 Στο διάστημα αυτό και ενώ δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην καταγγελία που προαναφέραμε, τοποθετήθηκαν άλλες τρεις καμουφλαρισμένες κεραίες ( καμινάδες).
 Οι κεραίες αυτές λειτουργούν χωρίς καμία άδεια και κατʼ επέκταση είναι και άγνωστη η εκπεμπόμενη ακτινοβολία η οποία είναι γνωστό από έρευνες που έχουν γίνει τι επιδράσεις έχει στον άνθρωπο και ιδίως στα παιδιά. Οι συγκεκριμένες κεραίες βρίσκονται σε απόσταση 120-180 μέτρα από τρεία σχολεία της πόλης. Η μη ύπαρξη άδειας καθιστά αδύνατο και τον έλεγχο από την Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας και από την Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

            Για την έκδοση αδείας  απαιτείται, σύμφωνα με τον νόμο 3431\2006:
1)      Περιβαλλοντική αδειοδότηση από την οικεία Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας στην οποία ενσωματώνεται και η σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
2)      Άδεια από την ΕΕΤΤ  (ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ)
3)      Έγκριση από την αρμόδια Πολεοδομία.
Εκ των ανωτέρω προκύπτουν ευθύνες για τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων. Η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη λειτουργία τους επιβαρύνει την θέση όλων των εμπλεκομένων.
            Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση αυτών των κεραιών και τον έλεγχο όλων των υπόλοιπων για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των. Σε αντίθετη περίπτωση Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια.


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
21ης ΙΟΥΝΙΟΥ 154
611 00, ΚΙΛΚΙΣ
Τηλ:23410 24400 , FAX:23410 24400
e-mail: info@kpk.gr
Web: http://www.kpk.gr

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες όπως τα μέλη της κοινωνίας πολιτών. Τους ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.