Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βαπτιστή Κιλκίς, ευχαριστεί...

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βαπτιστή Κιλκίς
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Δρ. Λαμπρινή Φρόση για την επαναξιολόγηση και την άμεση ανάκληση της απόφασης της σχετικά με την υποχρεωτική εγγραφή των μαθητών/-τριων με τόπο κατοικίας τους οικισμούς Καστανιών και Σταυροχωρίου που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης προς το Γυμνάσιο Χέρσου, απόφαση που θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση και το κλείσιμο του Γυμνασίου Βαπτιστή. 

Θεωρούμε πως και μετα την επίσκεψη της στην Σχολική μας μονάδα, την Τετάρτη 29 Μαΐου, διαπίστωσε το αξιόλογο σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου μας το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων μαθητών της ευρύτερης περιοχής και των οικογενειών τους. Αναμένουμε και την αιτιολόγηση του σκεπτικού της αρχικής της απόφασης αλλά και αυτό της ανάκλησης της.

Επίσης, αναμένουμε την ανάκληση και την αιτιολόγηση της απόφασης με την οποία υποχρεώνονται οι μαθητές/-τριες που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο Βαπτιστή και επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε Ενιαίο Λύκειο να εγγράφονται στο Ενιαίο Λύκειο Χέρσου αντί στα Ενιαία Λύκεια του Κιλκίς που ίσχυε ως τώρα.

Κατανοούμε ότι γνώμονας των αποφάσεων είναι ο καλύτερος συντονισμός κατανομής των μαθητών στις σχολικές μονάδες με βάση παιδαγωγικά κριτήρια. Υποστηρίζουμε και εμείς την διατήρηση και λειτουργία όλων των Σχολικών μονάδων της περιφέρειας. 

Όπως όμως επισημάναμε στην αρχική μας ανακοίνωση, οι ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της περιφέρειας απαιτούν πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση του ζητήματος. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι των μαθητών/-τριών συνεχίζουν μετα το πέρας της σχολικής ημέρας τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες στην πόλη του Κιλκίς. Με την απόφαση αυτή τα παιδιά και οι οικογένειες τους θα υποχρεωθούν να διανύουν καθημερινά πολλαπλάσιες χιλιομετρικές αποστάσεις για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες .

Η σωματική και ψυχική επιβάρυνση που θα προκληθεί στους μαθητές θα πρέπει να
είναι ο βασικός γνώμονας της απόφασης. Παράλληλα πρέπει να ληφθεί σοβαρά
υπόψιν και η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που ήδη έχουν να
αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων που μαστίζουν την καθημερινότητα τους.

Να τονίσουμε ότι εκτός της κοινότητας Σταυροχωρίου που η χιλιομετρική απόσταση με το Χέρσο είναι ίδια με το Κιλκίς, όλες οι κοινότητες μας (Βαπτιστής, Καστανιές, Μεγάλη Βρύση, Χωρύγι) είναι πιο κοντά στην πόλη του Κιλκίς.

Έχοντας άμεση εικόνα του προβλήματος που δημιουργείται ενημερώνουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την επιλογή
προτίμησης Λυκείου για την φοίτηση των παιδιών τους (ΕΠΑΛ αντί Ενιαίο) γιατί
δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επιπλέον υποχρεώσεις και δρομολόγια που θα
προκληθούν. Αυτή η εξέλιξη είναι η πιο λυπηρή συνέπεια αυτής της απόφασης
καθώς οι μαθητές/-τριες αναγκάζονται να αποφασίσουν για το μέλλον τους με
διαφορετικά κριτήρια.

Θα θέλαμε να τονίσουμε και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Κιλκίς το οποίο ζητά και αυτό την ανάκληση της απόφασης και συμπαραστέκεται
ολόπλευρα στα αιτήματα μας.

Αιτούμαστε:

Α) Να αιτιολογηθεί αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης.

Β) Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της απόφασης με την
οποία οι μαθητές/-τριες που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο Βαπτιστή και θέλουν να
συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε Ενιαίο Λύκειο θα πρέπει υποχρεωτικά να
εγγράφονται στο Ενιαίο Λύκειο Χέρσου αντί στα Ενιαία Λύκεια του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.