Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Η επόμενη μέρα να έχει ένα σημάδι: Πιο ισχυρό ΚΚΕ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Ξεκίνησε την λειτουργία του εδώ και ημέρες το εκλογικό περίπτερο της ΚΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στο οποίο διατίθενται υλικά - ανακοινώσεις για τις ευρωεκλογές, που απευθύνονται σε εργαζόμενους, αυταπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες, υλικά για τον χαρακτήρα της ΕΕ, υλικό με τα βιογραφικά στοιχεία των 42 αγωνιστών και αγωνιστριών υποψηφίων ευρωβουλευτών καθώς και το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Το εκλογικό περίπτερο λειτουργεί καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα.

Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ τις προηγούμενες ημέρες μέσα από περιοδείες και εξορμήσεις σε χωριά και χώρους δουλειάς, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ - Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΛ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ» την Κυριακή 12/5 στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που με πολιτική σταθερότητα και πράξεις, κατήγγειλε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τη συμμετοχή της Ελλάδας, με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη συναίνεση της ΝΔ, που έδιναν "Γη και ύδωρ" στο ΝΑΤΟ.

Στις συνθήκες που ζούμε σήμερα με την εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολεμικές αναμετρήσεις Ουκρανία και Παλαιστίνη, ο λαός του Κιλκίς πρέπει να σκεφτεί ότι την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών, θα είναι εδώ η γενικευμένη πολεμική προετοιμασία της ΕΕ, η «στροφή στην πολεμική οικονομία» όπως λένε οι αξιωματούχοι της, με τις στρατιωτικές δαπάνες που σπάνε κάθε ρεκόρ.

Στις 10 Ιούνη η φρεγάτα «Υδρα» θα πλέει ακόμα στα νερά του πολέμου, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής της ΕΕ, χρεώνοντας καθημερινά τον λαό με μισό εκατομμύριο ευρώ.

Θα είναι εδώ τα επόμενα βήματα της κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμα και με αποστολή στρατευμάτων από ΕΕ και ΝΑΤΟ, θα είναι εδώ οι επόμενες αποστολές όπλων από τη χώρα μας κ.ο.κ.

Θα έρθουν τα επόμενα επεισόδια της αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, όπου συγκρούονται τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα με θύματα τους λαούς.

Με ποια ψήφο λοιπόν μπορεί η γνήσια ανησυχία για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου να γίνει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό;

Ψηφίζοντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, δηλαδή τα κόμματα που στηρίζουν την πολεμοκάπηλη ΕΕ και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου; Τα κόμματα της «στρατηγικής συμμαχίας» με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ;

'Η το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει σταθερά και με συνέπεια στον λαό τον κατήφορο της πολεμικής εμπλοκής, το γεγονός ότι κάθε γωνιά της χώρας γίνεται πια στόχος αντιποίνων; Και που μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ελληνική εμπλοκή;

Με πιο δυνατό το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να ενισχύσει τη δική του παρέμβαση και εκεί που ψηφίζονται όλες αυτές οι πολεμοκάπηλες αποφάσεις της ΕΕ, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον λαό δεν μπορεί παρά να έχει ένα σημάδι: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ από την κάλπη, ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα. Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, η αναμέτρηση με την πολιτική της ΕΕ, την οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ τα άλλα κόμματα.

Αυτό που κρίνεται στις κάλπες είναι πόσο ισχυρό θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη πολιτική, τόσο εκεί που αυτή διαμορφώνεται και ψηφίζεται όσο και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα.

Και αυτό μπορεί να το εκφράσει για τον λαό μόνο το ΚΚΕ, με τις θέσεις και τη στρατηγική του, ακριβώς επειδή χαράζει τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, τον δρόμο της απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλει τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, στον αντίποδα του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης: Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.