Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

(VIDEO) Η Διεθνής αθλητική διοργάνωση Fuji Greece Open για πρώτη και τελευταία φορά στο Κιλκίς

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στο Κτήμα των Ευχών στο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η διεθνής αθλητική διοργάνωση Fuji Greece Open, με αγώνες Αυτοάμυνας και συμμετοχή άνω των 400 αθλητών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας, που θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό μοχλό προβολής, ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την περιοχή.

Διοργανωτής ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος Νίκη Κιλκίς, ενώ η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς. Παράλληλα, το τουρνουά ρομποτικού ποδοσφαίρου της Mikrostudies Robotics ανέδειξε τον εκπαιδευτικό και καινοτόμο χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Κι όμως, παρά τη δυναμική, τη διεθνή συμμετοχή και τον κοινωνικό της αντίκτυπο, η διοργάνωση υπονομεύτηκε από διοικητικές αποφάσεις και θεσμικές αγκυλώσεις. Αν και είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κιλκίς, η ανάκληση της άδειας παραχώρησης οδήγησε σε αιφνίδια αλλαγή χώρου, με αποτέλεσμα το Fuji Greece Open να πραγματοποιηθεί σε υποβαθμισμένη κλίμακα, πολύ κατώτερη των δυνατοτήτων και της εμβέλειάς του.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απλώς μια οργανωτική δυσκολία· συνιστά πολιτική και θεσμική αποτυχία. Όταν μια πόλη αδυνατεί – ή δεν επιθυμεί – να στηρίξει μια διεθνή, φιλανθρωπική αθλητική διοργάνωση, τότε το πρόβλημα δεν είναι οι διοργανωτές, αλλά η αντίληψη διοίκησης και προτεραιοτήτων. Το μήνυμα που εκπέμπεται προς τα έξω είναι αποθαρρυντικό: ότι το Κιλκίς δεν είναι φιλόξενο σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον τόπο και δημιουργούν αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Οι συνέπειες αυτής της στάσης είναι συγκεκριμένες και μετρήσιμες. Η περιοχή χάνει κύρος, επισκεψιμότητα, οικονομική δραστηριότητα και διεθνή προβολή, ενώ οι διοργανωτές αναγκάζονται να στρέφονται σε άλλους δήμους, που αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό ως επένδυση και όχι ως βάρος.

Δήλωση του διοργανωτή Αντώνη Γιαννακίδη

Σε δήλωσή του στη Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, ο διοργανωτής Αντώνης Γιαννακίδης ανέφερε:

«Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, φιλοξενούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Fuji Greece Open. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση στον χώρο των πολεμικών τεχνών, με συμμετοχές αθλητών από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ελλάδα. Έχουμε ξεπεράσει τους 400 συμμετέχοντες.

Δυστυχώς, η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, όμως για λόγους που δεν εξαρτώνταν από εμάς, η άδεια παραχώρησης αναιρέθηκε. Το Κτήμα των Ευχών μάς φιλοξένησε και καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη διοργάνωση, έστω και σε μικρότερη κλίμακα. Ευελπιστούμε στη δεύτερη διοργάνωση του Fuji Greece Open να φιλοξενηθούμε σε άλλους δήμους και να την πραγματοποιήσουμε στο επίπεδο που της αρμόζει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.