Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025

Η μουσικο-αφηγηματική παράσταση "Τα λουλούδια που βλέπουν" στο Βυζαντινό Φρούριο Γυναικοκάστρου


Μία μουσικο-αφηγηματική παράσταση για τη θυσία και τη μνήμη των λουλουδιών
Τα λουλούδια είναι σιωπηλοί μάρτυρες της θυσίας από την αρχή του κόσμου. Στα μοιρολόγια, στις μπαλάντες του Μεσαίωνα, στις λαϊκές δοξασίες, άνθη αιώνια γεννιούνται από ιστορίες αγάπης και αίματος. Από τον Νάρκισσο και τα ρόδα του Μεσαίωνα μέχρι την παπαρούνα, σύμβολο μνήμης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ άλλων, τα λουλούδια με τις ιστορίες που βλέπουν, μας διαμορφώνουν, μας εμπνέουν, μας οδηγούν στις καινούργιες, δικές μας ιστορίες.

Η παράσταση

Από τα δημοτικά τραγούδια έως τους μεσαιωνικούς θρύλους, τα λουλούδια αναδύονται εκεί όπου η θυσία χαράζει ανεξίτηλα τη μνήμη.

Or Alcedo Folk Band μας οδηγούν σε ένα ηχητικό και αφηγηματικό μονοπάτι, όπου η λαϊκή παράδοση συναντά τη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Ο ελληνικός και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός γεφυρώνονται με πολύτιμα υλικά από τη δημοτική ποίηση, τη μυθολογία και τη μεσαιωνική παράδοση.

Συντελεστές

Alcedofolkband

Μαρία Μιχαλάκα: τραγούδι, βιολί

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: Φλάουτο

Δημήτρης Κουφαλάκος: Φαγκότο, φυσαρμόνικα

Θεοδώρα Αθανασίου: κιθάρες, τραγούδι

Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα

Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι

Αλέξανδρος Πολιτάκης: Σχεδιασμός φωτισμού Αγγελίνα Τερσενίδου: Αφήγηση, κίνηση

Κείμενα, πρωτότυπα τραγούδια, νέες μουσικές συνθέσεις, ενορχηστρώσεις:
Alcedo folk band

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

Λευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιουλίου, ώρα 21:00 (προσέλευση 20:30)

Υποχρεωτική η προκράτηση θέσεων από 21/7 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://allofgreeceone.culture.gov.gr/event/ta-louloudia-pou-vlepoun/

Θα προηγηθεί:

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, ώρα 19:30

Οι αρχαιολόγοι της Αρχαιοτήτων Κιλκίς μας οδηγούν στο Φρούριο Γυναικοκάστρου βήμα βήμα και μας αφηγούνται τα μυστικά του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: allofgreeceone.culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.