Εμείς οι γιατροί, έχοντας δώσει όρκο να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος την ανθρώπινη ζωή, αισθανόμαστε αποτροπιασμό για την πρόσφατη κατάσταση στη Γάζα, όπου εξελίσσεται μία ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη μεταπολεμική ιστορία.
Ο αποκλεισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ και η συνακόλουθη λιμοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, ο βομβαρδισμός σχολείων και υποδομών κρίσιμων για την επιβίωση του πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα και οριστικά.
Ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία οφείλουν ακόμη και στις σκληρότερες συγκρούσεις να παραμένουν ανέπαφα, ώστε να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους τα έχουν ανάγκη. Και δυστυχώς στη Γάζα είναι πάρα πολλοί αυτοί που μένουν πλέον αβοήθητοι μετά την ερείπωση των περισσότερων Νοσοκομείων από βομβαρδισμούς.
Το δράμα Παλαιστινίων συναδέλφων μας, που ενώ πασχίζουν να περιθάλψουν πολίτες χάνουν παιδιά και οικογένεια μας συγκλονίζει και μας αναγκάζει να συνταχθούμε σθεναρά με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα που απαιτεί:
Να σταματήσει αμέσως ο βομβαρδισμός και οι εχθροπραξίες και να επέμβει η διεθνής κοινότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στην περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.