Η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π.), ο Όμιλος πολιτικής αναζήτησης και διαλόγου επαναδραστηριοποιείται. Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε, ως επιτακτική ανάγκη σήμερα, στην επαναφορά της πολιτικής με όρους εννοιών, ιδεών και θέσεων.
Το δημογραφικό οδηγεί με απομείωση σε θάνατο το ελληνικό έθνος. Η αστυφιλία απλώνεται με δευτερογενή χαρακτηριστικά και στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Η Ύπαιθρος Χώρα ερημοποιημένη ξεθεμελιώνεται. Η Γεωργία προχωρά αγκομαχώντας, παραπαίουσα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Το σημείο «μηδέν» έχει προ πολλού ξεπερασθεί. Είναι η ώρα των ευθυνών, εντός και εκτός Βουλής. Η υποκρισία και οι υποσχέσεις καταντούν αναλγησία.
Στην πρώτη παρέμβασή μας, καταθέτουμε πέντε (5) θεμελειώδεις προτάσεις και πέντε (5) λειτουργικές δράσεις για ανάταξη και επανεκκίνηση της Υπαίθρου και της Γεωργίας.
Για επικοινωνία: Ε.: info@prosip.gr | W.: www.prosip.gr
* Ο Συντονιστής της ΠΡΩ.ΣΥ.Π
Κωνσταντίνος Κιλτίδης,
Ιατρός, π. Βουλευτής και Υφυπουργός
Συνημμένα:5 Θεμελιώδεις Προτάσεις & 5 Λειτουργικές Παρεμβάσεις
FACEBOOK YOUTUBE TWITTER
Ε.: info@prosip.gr | W.: www.prosip.gr
Για τη Συνέχεια & Προοπτική σε Ύπαιθρο & Γεωργία
Οι 5 (πέντε) Θεμελιώδεις προτάσεις.
1. Η Ελληνική Ύπαιθρος Χώρα δικαιούται την δική της Περιφερειακή Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με χαρακτηριστικά Υπαίθρου. Έχει εκλείψει κάθε εξωγενής εθνικός κίνδυνος και η αναλογικότης ανά την επικράτεια το επιβάλλει.
2. Στήριξη των εναπομεινάντων Γεωργών (κάτω των 50 ετών) και ενίσχυση των νέων Γεωργών (Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Δασοπόνων και παράκτιων αλιέων) με:
α) οικονομική ενίσχυση 100.000€
β) απόδοση κατοικίας εκ των υπαρχόντων ακατοίκητων ή ατελώς οικοδόμηση νέας
γ) απόδοση καλλιεργήσιμης γης από θεσπισμένη τράπεζα γης (από γαίες του δημοσίου ή από εξαγορά ή μίσθωση από κληρονόμους μη Γεωργούς).
3. Χωροταξικός σχεδιασμός για τη δημιουργία κωμοπόλεων και ενίσχυση των κεφαλοχωριών, ως εστίες ζωής και υπηρεσιών.
4. Απόδοση ολοκληρωμένων δομών ευφυούς Γεωργίας από το κράτος ή από τις Περιφέρειες (Γεωτεχνικοί, μετεωρολογικοί σταθμοί, εργαστήρια κ.α.). Η ύπαρξη του Ταμείου Ανάκαμψης ήταν και είναι ιστορική ευκαιρία επανεκκίνησης.
5. Ισότιμη παροχή υπηρεσιών στις εστίες ζωής της Υπαίθρου και τους κατοίκους της. Πολιτιστική αναβάθμιση και προστασία της ζωής κατ’ αναλογίαν των αστικών κέντρων. Εξομοίωση του ΟΓΑ, ως οργανισμού κύριας ασφάλειας με όλους τους οργανισμούς του ΕΦΚΑ.
Οι 5 (πέντε) Λειτουργικές παρεμβάσεις.
1. Η εδαφοκλιματική συνθήκη της χώρας αναδεικνύει την άσκηση σύγχρονης Δασικής Πολιτικής υπέρ της φύσεως με αειφορία. Μέλημα υψίστης προτεραιότητος οι αναγεννημένες Δασικές Υπηρεσίες. Ο Δασικός χώρος είναι το υπόβαθρο για την άσκηση της Γεωργίας.
2. Ενδυνάμωση του Υπουργείου Γεωργίας κατά τον γέννειο όρο και περιεχόμενο (Αγροί – Κτηνοτροφία –Δασικός χώρος – Παράκτια αλιεία). Να ξαναγίνει πρωτεύον Υπουργείο. Διάχυση της γεωργικής πολιτικής ομοιογενώς στην επικράτεια με στρατηγικές εστίες υπηρεσιών σε κάθε Περιφέρεια.
3. Δημιουργία Διυπουργικού Οργανισμού Γεωργοδιατροφής με παραρτήματα σε κάθε Περιφέρεια για ανάδειξη των ιδιαίτερων διατροφικών προϊόντων τους.
4. Προστασία της γεωργικής δραστηριότητας έναντι των ΑΠΕ. Επιτέλους θεμελίωση της εκτατικής κτηνοτροφίας και προγράμματα ενίσχυση βοσκοτόπων. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για τις ΑΠΕ, να προηγούνται και να προκρίνονται για τις γεωργικές δραστηριότητες.
5. Πολιτικές απόδοσης νερού για άρδευση και ύδρευση. Στρατηγικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με την άσκηση της δασικής πολιτικής και τον μετασχηματισμό των φυσικών καταστροφών σε ευλογία για την Ύπαιθρο, αλλά και του συνόλου των πολιτών της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.