Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Νίκο Παπαγγελή

Στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) τα Δημοτικά Σχολεία Πεδινού, Γαλλικού, Καμπάνης και Ν. Σάντας οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Παραολυμπιονίκη Νίκου Παπαγγελή και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, με σκοπό να προσεγγίσουν την αναπηρία, τη συμπερίληψη και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου.

Ο Νίκος Παπαγγελής μοιράστηκε με τα παιδιά την συγκλονιστική ιστορία της ζωής του, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο μέχρι την κατάκτησή των μεγαλύτερων αθλητικών στόχων. Έχει διακριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2021 (6η θέση), Παρίσι 2024 (4η θέση), Δευτεραθλητής Ευρώπης 2023 (Ρότερνταμ, ποδηλασία δρόμου) και στοχεύει σε ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 2028.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Παπαγγελή, να θέσουν ερωτήσεις και να εμπνευστούν από την ιστορία του.

Ο καταξιωμένος αθλητής μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες του από τον κόσμο του αθλητισμού, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας, της επιμονής και της αθλητικής δεοντολογίας. Οι μαθητές, με τη σειρά τους, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, την υγεία και τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπαγγελής ξεπέρασε τις δυσκολίες.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο κ. Παπαγγελής δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των μαθητών και τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και της αλληλεγγύης.

"Η ιστορία του Νίκου Παπαγγελή αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, δείχνοντάς μας ότι με επιμονή και πάθος μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.