Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Πρόσκληση στη δράση του Κ.Π. ΝΗΡΕΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Δελτίο τύπου Κ.Π. ΝΗΡΕΑΣ
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σας προσκαλεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 – 14:00 στο χώρο του (Ελ. Βενιζέλου 88, Κιλκίς) για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ετοιμάσαμε και θα διανείμουμε δωρεάν ένα Ημερολόγιο Προσωπικής Ενδυνάμωσης. Το ημερολόγιο αυτό ελπίζουμε να σας συντροφέψει το 2025 και να σας ενθαρρύνει να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τις προσωπικές και κοινωνικές σας δεξιότητες, καθώς τόσο η σχέση μας με τον εαυτό μας, όσο και οι σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους είναι βασικά στοιχεία ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους, για να σας προσφέρουμε αυτό το ημερολόγιο αλλά και για να σας ενημερώσουμε για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε για την επόμενη περίοδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας. 

Η ψυχική υγεία δεν αφορά μόνο την απουσία της ψυχικής διαταραχής. Απεναντίας, ορίζεται ως η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, δύναται να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.