Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Έναρξη των θεατρικών τμημάτων της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικής 
Εταιρείας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς ανακοινώνει και φέτος την έναρξη των θεατρικών της τμημάτων το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Και τη φετινή χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία τριών θεατρικών τμημάτων:

- Νηπιακό τμήμα (ηλικίες 3 – 6 ετών)

- Παιδικό τμήμα (ηλικίες 7 – 11 ετών)

- Εφηβικό τμήμα (ηλικίες 12 – 17 ετών)

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Σάββατο το απόγευμα στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος).

Την καλλιτεχνική καθοδήγηση και διδασκαλία των τμημάτων, αναλαμβάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group», που αποτελείται από την Ελίνα Καλαϊτζόγλου, θεατρολόγο – σκηνοθέτιδα και τη Μαρία Κουτσοκώστα, θεατρολόγο – μουσικό, απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος των θεατρικών τμημάτων είναι, μέσω των τεχνικών του θεάτρου, η απελευθέρωση και η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας, η εξερεύνηση, η συνειδητοποίηση και η έκφραση των συναισθημάτων, η ανακάλυψη των δυνατοτήτων του σώματος και της φωνής

– βασικά εργαλεία του θεάτρου – η κατανόηση του εαυτού και του άλλου και η επαφή με τους τομείς του θεάτρου, καθώς και με τα είδη του: κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κ.ά.

Στις συναντήσεις συμπεριλαμβάνονται:

-Εξωτερικές δράσεις των τμημάτων σε πολιτιστικούς χώρους του Κιλκίς, καθώς και επισκέψεις σε Φεστιβάλ, που οργανώνονται και διεξάγονται μία φορά το μήνα.

-Κατασκευή σκηνικών θεάτρου, που πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα.

Μέσα από την εκβάθυνση στους τομείς που αποτελούν την έννοια του θεάτρου, όπως αυτόν της σκηνογραφίας, της κατανόησης της χρήσης τους στη θεατρική διαδικασία καθώς και μέσα από τη γνωριμία με χώρους πολιτιστικής δράσης, επιτυγχάνεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του κόσμου του θεάτρου.

Για εγγραφές & πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ελίνα Καλαϊτζόγλου: 6986824381
Μαρία Κουτσοκώστα: 6947650904

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.