Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 28/9/2024, 3:08 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η προαναφερόμενη γυναίκα επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε αλλοδαπός άνδρας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και κατά τη στιγμή της στάθμευσης του οχήματος, οι αστυνομικοί επιχείρησαν τον έλεγχο του οχήματος, ωστόσο ο οδηγός για να αποφύγει τον έλεγχο ξεκίνησε το όχημα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού.

Στη συνέχεια από το όχημα απορρίφθηκε στο οδόστρωμα μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 1.042 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Έπειτα σε κοντινή απόσταση ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός.

Η ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη και κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Από την οικία τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης κατασχέθηκαν μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 5,78 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συλλήψεις για κλοπή

- Συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα παραβίασε παράθυρο μονοκατοικίας και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

-Συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από όχημα ένα τσαντάκι, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπής που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κλοπές και απόπειρες κλοπής, που έγιναν τον Ιανουάριο του 2024, σε περιοχές της Πιερίας και της Ημαθίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες, επιβαίνοντας σε όχημα, το οποίο είχε κλαπεί το βράδυ της 23 προς 24 Ιανουαρίου του 2024 από περιοχή της Θεσσαλονίκης, διέπραξαν:

τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου 2024, κλοπή από οικία σε περιοχή της Ημαθίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και

τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, μία κλοπή και 2 απόπειρες κλοπής από οικίες σε περιοχή της Πιερίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Επίσης τα ξημερώματα της 27ης Ιανουαρίου 2024 αφαίρεσαν ένα όχημα από άλλη περιοχή της Πιερίας και επιβαίνοντας στο κλεμμένο όχημα διέπραξαν λίγο αργότερα απόπειρα κλοπής από αποθήκη οικίας στην ίδια περιοχή.

Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν, το πρώτο σε περιοχή της Αττικής και το δεύτερο βυθισμένο σε λίμνη σε περιοχή της Πιερίας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας.

Ειδικότερα, την προηγούμενη ημέρα, συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότεροι πιστευτοί, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο την κόρη της ηλικιωμένης.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς.

Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ο προαναφερόμενος άνδρας, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο έως Μάιο του 2023, αφαιρούσε συστηματικά από ανενεργή επιχείρηση, διάφορα αντικείμενα και εξοπλισμό, συνολικής αξίας 145.000 ευρώ, προκαλώντας φθορές αξίας 52.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας, ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας διέρρηξε παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, προσπάθησε να εισέλθει σε οικία ημεδαπής γυναίκας στην ίδια περιοχή, ωστόσο έγινε αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε. Συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 270 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 23ης Μαρτίου του 2024, εισήλθαν σε κατάστημα στην πόλη των Σερρών και αφαίρεσαν μια ταμειακή μηχανή, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 30ης Απριλίου 2024 στη πόλη των Σερρών, αφαίρεσε από την κατοχή ημεδαπού άνδρα μία βαλίτσα που περιείχε διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας συμμετέχει στην 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας συμμετέχει στην 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Πιερίας, για το χρονικό διάστημα από 27-9-2024 έως και 02-10-2024, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης (οικισμός Ανδρομάχης), με τη λειτουργία πληροφοριακού κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί δράση για την οδική ασφάλεια.

Τη δράση αυτή αναλαμβάνει το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργεί στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης, τις ώρες από 16.00 έως 23.00, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολίτες και μαθητές σχολείων θα έχουν την ευκαιρία, να ξεναγηθούν από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό και να ενημερωθούν σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν οι αστυνομικοί, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα θα διανέμεται ειδικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, που αφορά σε οδηγίες ορθής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να επισκεφτούν το πληροφοριακό περίπτερο του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

1 συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 139 γραμμαρίων,

2 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 33,9 γραμμαρίων,

το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.