Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Τα νέα του βουλευτή Πέτρου Παππά

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Στην «Ελλάδα 2.0» ο 21 ετών Κιλκισιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής σφυροβολίας Γιάννης Κορακίδης, εξακολουθεί να προπονείται σε χωράφια
Παρά την παγκόσμια διάκριση που πέτυχε για τη χώρα, κατακτώντας το 2022 το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία σε ηλικία κάτω των 20 ετών, ο νεαρός αθλητής από το Πεδινό Κιλκίς, Γιάννης Κορακίδης παραμένει χωρίς την παραμικρή υλικοτεχνική στήριξη από την Πολιτεία.

Στο Κιλκίς που στερείται πλήρως σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών μαζικής άθλησης, οι ανάγκες του Γιάννη Κορακίδη για στοιχειώδεις συνθήκες προπόνησης έχουν αγνοηθεί πλήρως από τους αρμόδιους φορείς. Ο νεαρός ρίπτης αθλείται σε χωράφι που διαμόρφωσε υποτυπωδώς με προσωπικές παρεμβάσεις και ίδιους πόρους, αποτελώντας πρότυπο επιμονής και ανθεκτικότητας σε συνθήκες μηδενικής στήριξης.

Αυτή είναι πραγματική εικόνα των δημόσιων πολιτικών για την αναβάθμιση του αθλητισμού. Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξη στους πρωταθλητές μας.

Καταρρέει το νοσοκομείο Κιλκίς
Κλείνει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς;


Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή η από μηνών παραίτηση ενός υπηρετούντος παθολόγου ενώ έτερος παθολόγος που μετακινείται από Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ο τρίτος παθολόγος που υπηρετεί στην κλινική εμμένει και αυτός στην παραίτησή του.

Το αποτέλεσμα είναι η παθολογική κλινική να μένει στελεχωμένη μόνο με τη διευθύντριά της. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γιατρός του υποστελεχωμένου ακτινολογικού τμήματος βρίσκεται υπό διορισμό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου οδηγούν τις κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς σε κλείσιμο και τους πολίτες του νομού σε απόγνωση.

Ως πότε θα γίνεται ανεκτή αυτή η κατάσταση; Εκπέμπουμε κραυγή αγωνίας και στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών του Κιλκίς για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Κοινή ερώτηση Ράνιας Θρασκιά και Πέτρου Παππά: «Άλυτα κτιριακά προβλήματα και χρόνιες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση στο νομό Κιλκίς»

Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα τα προβλήματα και τις ελλείψεις σχολικών κτιρίων στο Κιλκίς, κατέθεσαν η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Παιδείας, Ράνια Θρασκιά και ο βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας, Πέτρος Παππάς.

Η ερώτηση που συνυπογράφεται από 12 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αφορά:

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε δυο διαφορετικά κτίρια, με απόσταση το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται, καθώς το κτίριο του σχολείου παραμένει κλειστό για λόγους στατικής επάρκειας.

Το Εννιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης, σε χώρο ακατάλληλο που δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες των μαθητών.

Το 1ο και 3ο Γυμνάσιο, όπως και το 1ο Γενικό Λύκειο, τα οποία ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο μαθητών ανά τμήμα.

Η Ράνια Θρασκιά, αν. Τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Παππάς, αν. Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Κιλκίς, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς τι πρόβλεψη υπάρχει για να λυθούν τα κτηριακά προβλήματα;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποιο δημοσιονομικό ποσό προβλέπεται για την κατασκευή νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων;

Ποια πρόβλεψη υπάρχει για την αποσυμφόρηση των υπεράριθμων σε μαθητές σχολικών μονάδων;

Ακολουθεί η ερώτηση:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Εσωτερικών
Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Άλυτα κτιριακά προβλήματα και χρόνιες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση στο νομό Κιλκίς »

Σοβαρές ελλείψεις σε σχολική στέγη και υποδομές υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση στο νομό Κιλκίς. Συγκεκριμένα:

Α. Το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κιλκίς (ΕΠΑ.Λ.) και περιλάμβανε διώροφο κτίριο αιθουσών, γυμναστήριο και κτίριο με αίθουσες εργαστηρίων, παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό για λόγους στατικής ανεπάρκειας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο και μη ασφαλές. Έκτοτε, το 2ο ΕΠΑΛ λειτουργεί χωρισμένο στα δύο: οι μεν αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται στο κτίριο του ΟΑΕΔ, το δε εργαστηριακό κέντρο στο κτίριο της Εργατικής Εστίας, που βρίσκεται μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας, στο κέντρο της πόλης. Έτσι οι 500 περίπου μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. εκπαιδεύονται και εργάζονται σε αίθουσες και κτίρια που δεν κατασκευάστηκαν ούτε προορίζονται για το σκοπό αυτό και που σε κάθε περίπτωση θεωρούνται ακατάλληλα τόσο από κτιριακής απόψεως όσο και λόγω της μεταξύ τους απόστασης δημιουργώντας πρόβλημα στις μετακινήσεις των μαθητών.

Β. Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κιλκίς που ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, φιλοξενείται προσωρινά σε αίθουσες του πρώην Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Κιλκίς. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο δεν πληροί καμία προϋπόθεση πλην της βασικής στέγασης: οι ανάγκες του ειδικού αυτού σχολείου δεν εξυπηρετούνται ούτε ως προς τις αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, ούτε ως προς τον προαύλιο χώρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ίδιο τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου καταγράφονται με σαφήνεια οι ελλείψεις ως εξής: « [το σχολείο] διαθέτει πέντε (5) αίθουσες διδασκαλίας, μία (1) αίθουσα Πληροφορικής και αίθουσα διδασκόντων. Ωστόσο υπολείπεται αίθουσα καλλιτεχνικών, εργαστήριο τεχνολογίας και αίθουσα γυμναστικής».

Γ. Μετά την ίδρυση και λειτουργία δύο Πειραματικών Σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) στο Κιλκίς, στα οποία εγγράφεται με κλήρωση συγκεκριμένος αριθμός μαθητών, η πλήρωση των τμημάτων στα υπόλοιπα σχολεία επιβαρύνθηκε υπέρμετρα. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί φαινόμενα συμπίεσης τόσο στα υπόλοιπα Γυμνάσια (1ο και 3ο) όσο και στο εναπομείναν 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς (1ο ΓΕ.Λ.) . Ειδικότερα καθώς το Πειραματικό Λύκειο προέκυψε μετά από μετατροπή του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, το ένα και μοναδικό Γενικό Λύκειο που απέμεινε (1ο ΓΕ.Λ.) συγκεντρώνει όλο τον αριθμό των μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από τα τρία πλέον Γυμνάσια της πόλης και δεν φοιτούν στο Πειραματικό Λύκειο. Τα τμήματα πλέον λειτουργούν με αριθμό μαθητών άνω των 25 αγγίζοντας συχνά το μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα (27). Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης, και να επιστρατεύονται ως αίθουσες διδασκαλίας, εντελώς ακατάλληλοι χώροι στο υπόγειο του σχολείου.

Επειδή η κτιριακή αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων θα έπρεπε να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης,

Επειδή οι ανεπάρκειες στα δημόσια σχολεία οφείλονται στην επιλογή υποχρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας,

Επειδή τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών υπονομεύονται από την ίδια την Πολιτεία,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Ποια μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αφορούν τις κτιριακές ελλείψεις και επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Κιλκίς;

2. Ποιος σχεδιασμός υπάρχει και πόσοι δημοσιονομικοί πόροι θα διατεθούν για την κατασκευή νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων και για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εκπαιδευτικών απαιτήσεων (βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων);

3. Τι είδους μέτρα έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπεράριθμων μαθητών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Παππάς Πέτρος
Θρασκιά Ουρανία

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας και Βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρήλου και του αν. Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Κιλκις Πέτρου Παππά

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, οι ανησυχίες μας για την διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης καθώς και το έλλειμα αναπτυξιακού σχεδιασμού. Η μη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια, επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά.

Το εργοστάσιο Fieratex στον Παντελεήμονα Κιλκίς, έθεσε τους εργαζομένους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με άγνωστο μέλλον και φόβους για ενδεχόμενο «λουκέτο» οδηγώντας 100 οικογένειες στην ανασφάλεια της ανεργίας.

Τα δυσβάσταχτα κόστη ενέργειας και η έλλειψη πρόσβασης σε δανειοδότηση, σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές αγορές γειτονικών χωρών, οδηγούν τις επιχειρήσεις, τη μια μετά την άλλη, σε κατάρρευση, με ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομενων που διεκδικούν το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, αλλά και στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας που παλεύει να επιβιώσει σε μια Ελλάδα που ευνοεί συστηματικά συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους και συμφέροντα.

Συνάντηση με Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς

Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πέτρος Παππάς, εν όψει της κλιμάκωσης της αντιπυρικής περιόδου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και της υπηρεσίας τους.

Συγκεκριμένα:

Η μείωση της προβλεπόμενης δύναμης οδήγησε στην υποστελέχωση της υπηρεσίας. Οι λίγοι άνθρωποι που διατίθενται για τις καθημερινές βάρδιες, οι πολλές ημέρες επιφυλακής του προσωπικού, οι αναστολές αδειών και η σχεδόν ανύπαρκτη αποζημίωση των εκτός έδρας υπηρεσιών των πυροσβεστών, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική υπηρεσία του Κιλκίς.

Σε έναν ακριτικό νόμο, όπως το Κιλκίς, με αυξανόμενη ξηρασία, δεν έχει διατεθεί φέτος ούτε ένας εποχικός πυροσβέστης, ενώ από το 2017 η υπηρεσία δεν έχει ενισχυθεί με νέο μόνιμο προσωπικό, προερχόμενο από την σχολή.

Ο κ. Παππάς, δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα του πυροσβεστικού σώματος και των πυροσβεστών του Κιλκίς, ειδικά σε ένα καλοκαίρι που προβλέπεται δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.