Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Οι κάλπες των ευρωεκλογών στη Γαλλία κατέγραψαν την αλματώδη άνοδο των ποσοστών της ακροδεξιάς, όπου την ανέδειξαν πρώτη πολιτική δύναμη.

Σοσιαλιστές, πράσινοι, κομμουνιστές και το κόμμα της ανυπότακτης Γαλλίας, μπροστά στον κίνδυνο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μετά από διαβουλεύσεις συστήνουν το νέο λαϊκό μέτωπο, συμφωνώντας επί ενός κοινού κυβερνητικού προγράμματος!

Τα κόμματα της αριστεράς στη Γαλλία, δείχνουν το δρόμο υπερβαίνοντας τις όποιες επιμέρους διαφωνίες ,προσωπικές φιλοδοξίες των επικεφαλής και των ηγετικών ομάδων τους, συστρατευόμενα ως ενιαίος συνασπισμός, με ένα κοινό, αξιόπιστο, προοδευτικό, κυβερνητικό πρόγραμμα, αφουγκραζόμενα ότι αυτό που διακυβεύεται, δεν είναι η πορεία των προσώπων, αλλά η πορεία της ίδιας τους της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άμεσα ανταποκρινόμενος, χαιρέτησε το λαϊκό μέτωπο της αριστεράς στη Γαλλία.

Δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του νέου λαϊκού μετώπου και με όλες εκείνες τις δυνάμεις της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της προόδου θα καταστεί ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές και οπισθοδρομικές δυνάμεις στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.