Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Εις μνήμην Σταύρου Φάσσου

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου

Ψυχολόγος

«Κοντά 22 χρόνια κρατούσε η συνεργασία μου με τον Σταύρο Φάσσο. Τον γνώρισα ως φοιτήτρια ψυχολογίας, όταν τα χειρόγραφα ακόμα κείμενά μου, έφταναν στα χέρια του ως αρχισυντάκτης της ιστορικής εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ του Κιλκίς.
Στο πρόσωπο του Σταύρου βρήκα τον μέντορα στην αρθρογραφία αλλά και έναν εξαίρετο γνώστη ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού.

Θυμάμαι όταν ανέλαβα εργασία στον Δήμο Κιλκίς, να παίρνει χαρτί και στιλό και να μου φτιάχνει ένα προσχέδιο, ως ένα άτυπο μάθημα δημόσιας διοίκησης, για το πώς συντάσσεται ένα δελτίο τύπου! Αυτό του το χειρόγραφο το κρατώ ευλαβικά, ακόμη και σήμερα, ως μια ακριβή ανάμνηση από τον πρώτο μου «δάσκαλο».

Σταύρο,
η καλοκάγαθη ψυχή σου ήταν σπάνια. Θα λείψεις από τις ημέρες μας γιατί ήσουν ένας φάρος αξιών, μια «κινητή βιβλιοθήκη» ιστορικής γνώσης, μια φωτεινή εξαίρεση ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους νεότερους.

Σταύρο,
δεν πρόλαβα να σε αποχαιρετήσω και να σε ευχαριστήσω για την πάντα ενθαρρυντική σου στάση προς το πρόσωπό μου και για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλες.

Σήμερα νιώθω πως έμεινα φτωχότερη, όπως όταν χάνει κανείς μια πατρική του φιγούρα.

Εγώ θα νιώθω πως πάντοτε θα τριγυρνάς ανάμεσά μας, διασχίζοντας τους δρόμους του Κιλκίς με την ευθυτενή περπατησιά σου.

Κι αυτό μου το μήνυμα, δέξου το ως ένα ακόμη δελτίο τύπου, για να γνωρίζουν εκεί πάνω, όσοι σε συναναστραφούν, πόσο σπουδαίος Κιλκισιώτης υπήρξε ο Σταύρος Φάσσος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.