Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αφιερωμένο σε όλους τους Πόντιους απανταχού της Γης

Υπογράφει η Σοφία Ιορδανίδου*
Συμπληρώνονται σήμερα εκατόν έξι (106) χρόνια από την 19η Μαΐου 1919, ημερομηνία που σηματοδότησε την έναρξη της γενοκτονίας των Ποντίων από τα προγονικό τους εδάφη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Σαν σήμερα, η Γενοκτονία των Ποντίων, φέρνει στις μνήμες όλων μας, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπου χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τρόποι αφανισμού ανθρώπων, όπως σφαγές, διωγμοί, βασανιστήρια, πείνα, δίψα, πορείες θανάτου. ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ.

Η ημέρα αυτή είναι και θα είναι για το Έθνος μας ημέρα Πένθους, αλλά και Μνήμης!! Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για τον Ελληνισμό. Θρηνούμε τους νεκρούς και την αλησμόνητη Πατρίδα.

Αυτήν την Πατρίδα που κάνει και σήμερα χιλιάδες χιλιάδες Πόντιους να την αναζητούν, έστω κι αν δεν την γνώρισαν.

Η ιστορία όμως δεν διαγράφεται. Τιμούμε την Γενοκτονία των Ποντίων, όπως τιμούμε την μνήμη κάθε μαύρης σελίδας της ιστορίας μας. Όσο υπάρχει αυτή η μέρα και κάθε ημέρα μνήμης να μας θυμίζει το παρελθόν μας, κερδίζουμε την ελπίδα να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά, ποτέ σε κανέναν, να προκαλέσει τόσο πόνο, τόση οδύνη, τόση καταστροφή.

Ο σεβασμός όμως στην μνήμη των Ποντίων που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτήν την ημέρα.

Δεν χωράει στα όρια μόνο της χώρας μας. Και όλοι εμείς, όλοι οι Έλληνες καλούμε και τη Διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει επιτέλους, επίσημα και άμεσα, τη Γενοκτονία των Ποντίων! Την δικαίωση των χαμένων ψυχών.

Για να αποτραπούν τέτοιες θηριώδεις γενοκτονίες σε κάθε άκρη του κόσμου!

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΊΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*ΣΟΦΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ
Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Παιονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.